Rødbedesalatmed gedeost og sprød bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Rødbedesalatmed gedeost og sprød bacon

  • 1 t. 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

RØDBEDER
  • 350 g rå rødbede
  • Letsaltet vand
  • 1 spsk. rød balsamico
DRESSING
  • 4 spsk. rød balsamico
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 tsk. ahornsirup
  • Salt
  • Friskkværnet peber
BACON
  • 150 g Bacon i skiver
  • Olie
SALAT
  • 200 g gedeost
  • 0,5 l rødbedespireblade
TILBEHØR
  • 8 skiver groft brød

Smagskombinationen i salaten er lækker med gedeost, og man får en delikat forret serveret med balsamisk dressing.


Fremgangsmåde

RØDBEDER:
Kog små rødbeder møre i letsaltet vand i ca. 45 minutter.
Hæld kogevandet fra, dæk dem med koldt vand og lad dem køle af til de er lune.
Skær top og rodspids af og gnid skindet af de kogte rødbeder.
Skær rødbederne i både, læg dem i en skål og dryp 1 spsk. balsamisk eddike over.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. 
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Bræk baconskiverne i mindre stykker.

DRESSING:
Pisk 4 spsk. balsamico, olivenolie, grov sennep og ahornsirup sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.

SALAT:
Skyl og afdryp salatbladene.

SERVERING:
Anret rødbedebåde med gedeoststykker og baconstykker på en tallerken.
Fordel salatblade omkring rødbederne. 
Hæld dressing over rødbederne.
Server med groft brød.

Produkter