Rødbedesalatmed gedeost og sprød bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Rødbedesalatmed gedeost og sprød bacon

  • 1 t. 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

RØDBEDER
  • 350 g rå rødbede
  • Letsaltet vand
  • 1 spsk. rød balsamico
DRESSING
  • 4 spsk. rød balsamico
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 tsk. ahornsirup
  • Salt
  • Friskkværnet peber
BACON SALAT
  • 200 g gedeost
  • 0,5 l rødbedespireblade
TILBEHØR
  • 8 skiver groft brød
Print opskrift

Delikat forret eller salat med smagskombinationen af sprød bacon og lækker gedeost, toppet med balsamisk dressing. 


Sådan tilbereder du retten

RØDBEDER:
Kog små rødbeder møre i letsaltet vand i ca. 45 minutter.
Hæld kogevandet fra, dæk dem med koldt vand og lad dem køle af til de er lune.
Skær top og rodspids af og gnid skindet af de kogte rødbeder.
Skær rødbederne i både, læg dem i en skål og dryp 1 spsk. balsamisk eddike over.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. 
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Bræk baconskiverne i mindre stykker.

DRESSING:
Pisk 4 spsk. balsamico, olivenolie, grov sennep og ahornsirup sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.

SALAT:
Skyl og afdryp salatbladene.

SERVERING:
Anret rødbedebåde med gedeoststykker og baconstykker på en tallerken.
Fordel salatblade omkring rødbederne. 
Hæld dressing over rødbederne.
Server med groft brød.