
Rødbedesalatmed gedeost og sprød bacon
- 1 t. 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
RØDBEDER- 350 g rå rødbede
- Letsaltet vand
- 1 spsk. rød balsamico
- 4 spsk. rød balsamico
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. grov sennep
- 1 tsk. ahornsirup
- Salt
- Friskkværnet peber
- 150 g Tulip Bacon i skiver
- Olie
- 200 g gedeost
- 0,5 l rødbedespireblade
- 8 skiver groft brød
Sådan tilbereder du retten
RØDBEDER:
Kog små rødbeder møre i letsaltet vand i ca. 45 minutter.
Hæld kogevandet fra, dæk dem med koldt vand og lad dem køle af til de er lune.
Skær top og rodspids af og gnid skindet af de kogte rødbeder.
Skær rødbederne i både, læg dem i en skål og dryp 1 spsk. balsamisk eddike over.
BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Bræk baconskiverne i mindre stykker.
DRESSING:
Pisk 4 spsk. balsamico, olivenolie, grov sennep og ahornsirup sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
SALAT:
Skyl og afdryp salatbladene.
SERVERING:
Anret rødbedebåde med gedeoststykker og baconstykker på en tallerken.
Fordel salatblade omkring rødbederne.
Hæld dressing over rødbederne.
Server med groft brød.