Broccolitærte med bacon og mozzarella

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Broccolitærte med bacon og mozzarella

  • 55 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300 g broccoli eller aspargesbroccoli
  • 1 rulle færdig tærtedej
  • 150 g revet mozzarella
  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • Fedtstof til at smøre formen med
  • 100 g minitomater
ÆGGEMASSE
  • 8 æg
  • 2 spsk. creme fraiche
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
KØKKENREDSKABER
  • En tærteform (24 cm i diameter)
Print opskrift

Her finder du opskriften på, hvordan du laver en tærte med broccoli og bacon.

Du kan sagtens bruge almindelig broccoli til tærten, men aspargesbroccoli har en mild smag, der minder lidt om asparges.

Hvis du snor baconskiverne rundt om fyldet i tærten, så kun kanten af baconen titte op. Det ser virkelig flot ud, og du får den bedste smag frem med blød bacon i selve tærten og sprøde, mønstre af røget bacon i overfladen.

 


Sådan tilbereder du retten

Forvarm ovnen til 185 °C.

Skær broccolien i mindre stykker og kog de mindre buketter i letsaltet kogende vand i 2 minutter og skyl dem straks i koldt vand. Så bevarer de sprødheden og den flotte grønne farve.

Dup dem tørre i køkkenrulle eller et rent viskestykke.

Smør tærteformen og beklæd den med tærtedej. Fordel revet mozzarella på bunden og læg den letkogte broccoli på.

Læg bacon på. Prøv at lægge skiverne, så de snor sig mellem broccolistykkerne, og så kanten af baconen bliver synlig, når den bliver bagt.

ÆGGEMASSE
Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen og hæld æggemassen i tærten.

Fordel tomaterne på tærten og bag den ved 185 °C i ca. 35 minutter. Lad den hvile 5 minutter inden servering.

Andre opskrifter fra Tulip

Pulled Chicken clubsandwich

med karrydressing

Halve løg med sursøde ribs, sprød bacon og flødefyld

Pindemadder med leverpostej og bacon

Produkter