Pizza med svampe og bacon
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
PIZZADEJ- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 500 g italiensk hvedemel type 00
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 300 g champignon
- 150 g mozzarella
- 300 g bacon i skiver
- Olivenolie
- 2 tsk. tørret oregano
- Friskkværnet peber
- Bagepapir
Sådan tilbereder du retten
PIZZADEJ:
Rør gæren ud i lunkent vand.
Sigt mel ned i en stor skål og bland med salt.
Lav et hul i midten af melet, hæld gærvæsken og olivenolie i og bland det.
Ælt dejen glat og blød med hænderne på en meldrysset bordplade.
Lad dejen hæve et lunt sted i en tildækket skål til dobbelt størrelse (ca. 1-3 timer).
Rul eller stræk dejen ud til pizzaer og lad dem efterhæve et lunt sted tildækket med et fugtigt klæde i 30 minutter.
Tænd ovnen på 230 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
FYLD:
Pil og hak hvidløg fint. Rens champignoner og skær dem i skiver. Skær mozzarella i skiver.
Svits finthakket hvidløg i olivenolie. Tilsæt champignon i skiver.
Skær baconskiver i mindre stykker.
Dryp pizzadejen med olivenolie.
Fordel mozzarellaskiver på pizzadejen. Drys med svampe og fordel baconskiver over.
Drys med oregano. Kværn med peber.
BAGNING:
Sæt pizza i ovnen 20-25 minutter til dejkanten er lysebrun og baconstykkerne er sprøde.
SERVERING:
Servér pizzaen varm.