Brasekartoflermed bacon & tomatchutney
- 1 t. 5 min.
- 4 personer
Ingredienser
TOMATCHUTNEY- 75 g skalotteløg
- 12 små tomater
- 3 tsk. eddike
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. vand
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 kg små, faste kartofler
- Vand
- Salt
- 200 g bacon i tern
- Olie
- Purløg
- 100 g skalotteløg
- 2 spsk. bacon stegefedt
- Køkkenrulle
- Saks
Sådan tilbereder du retten
TOMATCHUTNEY:
Pil og finhak 75 g skalotteløg.
Kog tomater og finthakket skalotteløg med eddike, sukker og vand ved svag varme i 30-40 minutter.
Drys med salt og kværn med peber.
KARTOFLER:
Vask kartoflerne og kog dem i saltet vand i ca. 12 minutter til de næsten er kogte. Hæld vandet fra og afkøl kartoflerne.
Skær kartoflerne i skiver.
BACON:
Steg baconternene sprøde, på en meget varm pande i lidt olie.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af i køkkenrulle.
BRASEDE KARTOFLER:
Pil 100 g skalotteløg og halver dem på langs.
Opvarm bacon stegefedtet.
Svits skalotteløgene i det varme baconfedt til de begynder at blive klare.
Tilsæt kartoffelskiverne og vend dem med til de bliver gyldne.
SERVERING:
Anret brasekartofler med stegte bacontern, servér med tomatchutney.
Pynt med klippet purløg.