Bacon Duchess
- 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 150 g Tulip Bacon i tern
- 500 g skrællede kartofler
- 25 g smør i tern
- 2 æg
- ½ tsk. salt
- Friskkværnet peber
Sådan tilbereder du retten
- Læg baconternene på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 °C i 15-20 min., til de er helt sprøde.
- Lad baconen afkøle på fedtsugende papir og hak det i små stykker.
- Kog kartoflerne i usaltet vand i 15-20 min. eller til de er helt møre.
- Mos de varme kartofler let med smør og æg.
- Pisk den grove mos med en håndmixer – konsistensen skal være cremet og mosen fast.
- Smag mosen til med salt og peber og vend baconstykkerne heri.
- Fyld kartoffelmosen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sæt rosetter af kartoffelmos på en plade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 15-20 min. eller til de er gyldne. Server straks.
SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:
Tips
Tilsæt evt. lidt mælk til kartoffelmosen, mens du pisker med håndmixer. Kartoffelmosen må dog ikke blive for tynd, så vil rosetterne flyde ud under bagningen.