Opskriftsamling

Nemme og lækre idéer til frokost

Frokost er et vigtigt måltid, der fylder benzin på kroppen, så vi kan holde fokus og få energi til resten af dagen. I weekenden kan vi gøre lidt ekstra ud af frokosten og servere varme retter, såsom en kartoffelsuppe med bacon eller tarteletter med kylling og bacon.

I hverdagen nyder vi ofte frokosten på farten, i skolen eller på arbejdet. Her er to-go hapsere som bacontwisters eller bacon- og ostemuffins et hit. Begge ting kan noget, og det er helt sikkert, at en god frokost giver os noget at se frem til.

Hvornår er det frokost?

I Danmark spiser de flest frokost mellem kl. 12 og 13. Det varierer selvfølgelig fra person til person, men når der inviteres til frokost, er det typisk et sted mellem kl. 12 og 13. Er det før kl. 12, er der mere tale om en sen brunch.

Mange brunchretter kan dog også serveres som frokost, og de to måltider kan flyde sammen, hvis vi er i godt selskab og spiser en lang brunch. Inviterer du til tidlig frokost/sen brunch, kan du servere æggekage med bacon  eller hjemmelavet hønsesalat med sprød bacon, som passer til begge måltider.

Se alle brunchopskrifter

Hvad kan man spise til frokost?

Har du svært ved at finde på nye frokostretter eller nye idéer til madpakken, kan du med fordel tænke i temaer. For eksempel er sandwiches og salater altid gode på madpakken, fordi de holder sig friske. Prøv en italiensk club sandwich, kylling bacon sandwich eller en frisk pastasalat med bacon og pesto.

Får du gæster over til frokost, kan du læne dig lidt mere op ad klassiske middagsretter, som kartoffelpizza, pasta carbonara eller en snasket burger med bacon og scamorza ost.

Hvad spiser danskerne mest til frokost?

For de fleste danskere består frokosten af rugbrød med pålæg, og det forstår man godt. Det er nemt, og det smager bare godt!

Vil du pifte den klassiske rugbrødsmad op, kan du gøre meget med pynt. Prøv eksempelvis at servere en leverpostejmad med pynt af bacon, pære og karsedrys, eller gør lidt ekstra ud af det og lav en hjemmelavet æggesalat med bacon.

Vil du vide mere om bacon?

Find bacon inspiration her