Salater til madpakken

Med en frisk og farverig salat kan du løfte din madpakkeoplevelse til nye højder. En lækker måltidssalat giver dig nemlig ikke kun en velsmagende frokost, den sørger også for, at du har energi og en god mæthedsfornemmelse dagen lang. Find inspiration her, hvor vi har samlet alle vores opskrifter på salat til madpakken.

Tilføj ekstra mæthed til din måltidssalat

Har du en lang dag foran dig, hvor du har brug for ekstra mæthed og fylde i madpakken? Så prøv at tilføje stivelse til salaten i form af fødevarer som pasta, bulgur, nudler eller linser. Du kan for eksempel lave en klassisk pastasalat, en spicy proteinsalat eller en nudelsalat med kylling.

Find mere madpakkeinspiration

 

En nem genvej til velsmag: Brug pålæg i din salat

Et godt tip, når du skal lave en mættende måltidssalat, er at tage et kig i køleskabet og lade dig inspirere af dine pålægspakker. Pålæg egner sig ikke kun godt til en rugbrødsmad. Det er også en hurtig og nem måde at tilføje ekstra smag og proteiner til din salat.

Prøv for eksempel at bruge saftige skiver af kylling, roastbeef eller skinke i din salat. På den måde kan du slå to fluer med ét smæk og både få masser af velsmag og reducere madspild.

Er det sundt at spise salat?

Selve salaten som grøntsag består primært af vand og indeholder også en række vitaminer og mineraler. Salat er derfor først rigtigt nærende, når den blandes med andre fødevarer, for eksempel proteiner som kød eller bønner. Når du først kombinerer salat og fyld til en måltidssalat, får du et sundt måltid med god næring og en langvarig mæthedsfornemmelse.

Prøv en grønkålssalat med roastbeef

Hvordan holder salat sig bedst?

Salat smager bedst, når grøntsagerne er friske og sprøde. Du kan sikre salatens friskhed ved at sørge for at opbevare den i en lufttæt beholder i køleskabet – så er den også klar til at putte ned i tasken, når den skal med som madpakke. Skal der dressing til salaten, er det en god idé at opbevare den ved siden af og først tilføje den lige inden servering. Så undgår du, at salaten bliver våd og mister sin sprødhed.

Se opskrift på bento box-salat

Gå på opdagelse i de gængse madpakke-kategorier

Kreative og appetitvækkende madpakker gør hverdagen bedre, og en farverig salat vil helt sikkert sætte gang i dine sanser. Har du brug for variation, kan du også lade dig inspirere af resten af vores madpakkeunivers. Her har vi samlet de mest populære kategorier inden for madpakkeopskrifter: