Spicy proteinsalat med skinke Fyld af rødbede, kidneybønner, majs og peberfrugt
- 1 t. 5 min.
- 1 person
Ingredienser
- 1 gulerod
- 1 rå rødbede
- 1 persillerod
- 1 pk. Tulip Pålækker Skinke
- 2 spsk. olivenolie
- ½ dåse kidneybønner i saltlage
- ½ dåse majs på dåse
- ¼ rød peberfrugt
- 1 spsk. persille
- 2 spsk. sød Chili-sauce
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan tilbereder du retten
- Skræl gulerod, rødbede og persillerod, og skær dem i mindre stykker.
- Kom rodfrugterne i et ildfast fad, og giv dem lidt olie.
- Bag dem i ovnen ved 180 °C i ca. 35-40 minutter.
- Lad dem herefter køle af.
- Skær skinken i strimler.
- Skyl de kogte kidneybønner, afdryp, og kom dem i en salat boks.
- Vend majs, tern af ovnbagte gulerødder, rødbede, persillerod, peberfrugt, hakket persille sammen med sød chilisauce, smag til med salt, peber og lidt olivenolie.
- Til sidst vendes strimler af skinke i.
- Velbekomme!
Tips
Salat med bagte rodfrugter som tilbehør
Den lækre proteinsalat kan serveres som en ret i sig selv, men den kan også sagtens fungere som et fyldigt tilbehør til eksempelvis en grillaften, eller du kan medbringe salaten på en picnic og servere den sammen med andre små to-go retter.
Frisk salat hele dagen
En god dressing er noget af det, der gør en salat lækker. Skal salaten serveres i en madpakke eller holde sig i køleskabet, anbefaler vi, at dressingen først kommer på, når salaten skal nydes. Er salaten to-go, bør du placere salatens våde dele nederst i bøtten, så resten af salaten forbliver frisk og sprød.