Spicy proteinsalat med skinke Fyld af rødbede, kidneybønner, majs og peberfrugt

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Spicy proteinsalat med skinke Fyld af rødbede, kidneybønner, majs og peberfrugt

  • 1 t. 5 min.
  • 1 person

Ingredienser

  • 1 gulerod
  • 1 rå rødbede
  • 1 persillerod
  • 1 pk. Tulip Pålækker Skinke
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ dåse kidneybønner i saltlage
  • ½ dåse majs på dåse
  • ¼ rød peberfrugt
  • 1 spsk. persille
  • 2 spsk. sød Chili-sauce
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Print opskrift

Mættende salat med rodfrugter og skinke

Lav denne proteinsalat med bagte rodfrugter med masser af smag og fylde, og glæd dig til frokosten hele dagen! Salaten er fyldt med smagfuld skinke, flotte farver fra den bagte rødbede, majsen og peberfrugten og dejlig varme fra den søde chilisauce.

I opskriften bruger vi skinkepålægget som et proteinrigt fyld, der ikke kræver alverdens forberedelse – det skal blot skæres i strimler.


Sådan tilbereder du retten

  • Skræl gulerod, rødbede og persillerod, og skær dem i mindre stykker.
  • Kom rodfrugterne i et ildfast fad, og giv dem lidt olie.
  • Bag dem i ovnen ved 180 °C i ca. 35-40 minutter.
  • Lad dem herefter køle af.
  • Skær skinken i strimler.
  • Skyl de kogte kidneybønner, afdryp, og kom dem i en salat boks.
  • Vend majs, tern af ovnbagte gulerødder, rødbede, persillerod, peberfrugt, hakket persille sammen med sød chilisauce, smag til med salt, peber og lidt olivenolie.
  • Til sidst vendes strimler af skinke i.
  • Velbekomme!


Tips

Salat med bagte rodfrugter som tilbehør

Den lækre proteinsalat kan serveres som en ret i sig selv, men den kan også sagtens fungere som et fyldigt tilbehør til eksempelvis en grillaften, eller du kan medbringe salaten på en picnic og servere den sammen med andre små to-go retter.

Se flere to-go opskrifter

 

Frisk salat hele dagen

En god dressing er noget af det, der gør en salat lækker. Skal salaten serveres i en madpakke eller holde sig i køleskabet, anbefaler vi, at dressingen først kommer på, når salaten skal nydes. Er salaten to-go, bør du placere salatens våde dele nederst i bøtten, så resten af salaten forbliver frisk og sprød.

Få flere idéer til madpakken