
Svesker og dadler med baconSøde og salte dadler og svesker med bacon
- 30 min.
- 8 personer
Ingredienser
DADLER MED BACON- 24 store dadler
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- 24 små kviste af rosmarin
- 24 træstikker eller tandstikker af træ uden smag
- 24 store svesker med sten
- 100 g mild ost
- 200 g Tulip Bacon i skiver
- 24 træstikker eller tandstikker af træ uden smag
Sådan tilbereder du retten
Dadler med bacon:
- Tænd ovnen på 200 °C.
- Vikl baconskiverne om dadlerne sammen med en lille kvist rosmarin ind imellem bacon og dadel.
- Læg dadlerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem (ca. 15 minutter), til baconen er gylden.
Baconsvesker:
- Snit sveskerne åbne i den ene side, og læg et stykke ost i hver sveske.
- Brug 200 g baconskiver, og vikl det om de ostefyldte svesker, så åbningen lukkes. Hæft med en stik.
- Læg baconsveskerne på en bageplade med bagepapir, og bag (ca. 15 minutter), til baconen er gylden.
- Velbekomme!
Tips
Tilbehør til svesker med bacon
Der findes mange forskellige måder at ’’pifte’’ både dadler med bacon og svesker med bacon op. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. En nem måde at gøre den mundrette snack endnu mere spændende er ved at tilføje en form for frisk krydderurt, som vi har gjort i opskriften til dadler med bacon. Prøv også med timian, estragon eller tilføj en hel mandel til midten.
Se baconsvøbte figner i balsamico sirup
Serveringsforslag
De to retter i opskriften indgår ofte som en del af en større servering; nemlig tapasbordet. Tapas er en hyggelig fællesspise, som dine gæster garanti vil nyde. Tapas er også nem for dig som vært at forberede, da mange af retterne kan laves dagen før og stilles på køl natten over.