Svesker og dadler med baconSøde og salte dadler og svesker med bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Svesker og dadler med baconSøde og salte dadler og svesker med bacon

  • 30 min.
  • 8 personer

Ingredienser

DADLER MED BACON
  • 24 store dadler
  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • 24 små kviste af rosmarin
  • 24 træstikker eller tandstikker af træ uden smag
BACONSVESKER
  • 24 store svesker med sten
  • 100 g mild ost
  • 200 g Tulip Bacon i skiver
  • 24 træstikker eller tandstikker af træ uden smag
Print opskrift

Til et klassisk tapasbord bliver der næsten altid serveret enten dadler med bacon eller svesker med bacon, fordi de to snacks er en perfekt kombination af det søde og salte.

I denne opskrift får du både opskriften på dadler med Tulip Bacon og rosmarin, der giver den velkendte tapasret et lækkert twist. I samme omgang får du opskriften på baconsvesker, der er fyldt med ost.

Servér retterne næste gang du skal sammensætte et tapasbord eller blot som en snack til et godt glas vin.

 


Sådan tilbereder du retten

Dadler med bacon:

  • Tænd ovnen på 200 °C.
  • Vikl baconskiverne om dadlerne sammen med en lille kvist rosmarin ind imellem bacon og dadel.
  • Læg dadlerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem (ca. 15 minutter), til baconen er gylden.

Baconsvesker:

  • Snit sveskerne åbne i den ene side, og læg et stykke ost i hver sveske.
  • Brug 200 g baconskiver, og vikl det om de ostefyldte svesker, så åbningen lukkes. Hæft med en stik.
  • Læg baconsveskerne på en bageplade med bagepapir, og bag (ca. 15 minutter), til baconen er gylden.
  • Velbekomme!

 


Tips

Tilbehør til svesker med bacon
Der findes mange forskellige måder at ’’pifte’’ både dadler med bacon og svesker med bacon op. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. En nem måde at gøre den mundrette snack endnu mere spændende er ved at tilføje en form for frisk krydderurt, som vi har gjort i opskriften til dadler med bacon. Prøv også med timian, estragon eller tilføj en hel mandel til midten.

Se baconsvøbte figner i balsamico sirup

Serveringsforslag

De to retter i opskriften indgår ofte som en del af en større servering; nemlig tapasbordet. Tapas er en hyggelig fællesspise, som dine gæster garanti vil nyde. Tapas er også nem for dig som vært at forberede, da mange af retterne kan laves dagen før og stilles på køl natten over.

Prøv flere tapasopskrifter