
Lun salat med sortkål og bacon
- 1 t. 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 kg svinenakke
- 4 laurbærblade
- 10 hele peberkorn
- 2 stilke frisk timian
- 2 løg
- 125 g bacon i skiver
- 100 g mandler
- 1 rødløg
- 30 g æbleeddike
- Salt
- Friskkværnet peber
- 50 g creme fraiche
- 80 g sortkål
Sådan tilbereder du retten
SVINENAKKE:
Svinenakken skæres i 3 stykker på langs og kommes i en gryde sammen med laurbærblade, peberkorn, timian og løg i kvarte. Ingredienserne dækkes med vand og småsimrer i ca. 1 time. Derefter tages gryden af varmen og afkøles, indtil man kan plukke kødet med fingrene.
SORTKÅLSSALAT:
Baconskiverne steges sprøde.
Når de er let gyldne tilsættes mandler og rødløg i ringe på samme pande og steges med i 1 minut. Æbleeddiken tilsættes og koges hurtigt af.
Det hele vendes sammen og smages til med salt og peber.
Creme fraiche lunes i en gryde og smages til med salt og peber.
Sortkålen vendes hurtigt i creme fraichen og anrettes på tallerken. Der er vigtigt, at kålen ikke koger i creme fraichen og dermed falder sammen.
Det plukkede svinekød anrettes spredt på en tallerken. Kålbladene lægges imellem stykkerne af kød, og der pyntes til sidst med bacon- og mandelsaute.