Lun salat med sortkål og bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Lun salat med sortkål og bacon

  • 1 t. 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg svinenakke
  • 4 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 2 stilke frisk timian
  • 2 løg
  • 125 g bacon i skiver
  • 100 g mandler
  • 1 rødløg
  • 30 g æbleeddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 50 g creme fraiche
  • 80 g sortkål
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

SVINENAKKE: 
Svinenakken skæres i 3 stykker på langs og kommes i en gryde sammen med laurbærblade, peberkorn, timian og løg i kvarte. Ingredienserne dækkes med vand og småsimrer i ca. 1 time. Derefter tages gryden af varmen og afkøles, indtil man kan plukke kødet med fingrene.

SORTKÅLSSALAT: 
Baconskiverne steges sprøde.

Når de er let gyldne tilsættes mandler og rødløg i ringe på samme pande og steges med i 1 minut. Æbleeddiken tilsættes og koges hurtigt af.

Det hele vendes sammen og smages til med salt og peber.

Creme fraiche lunes i en gryde og smages til med salt og peber.

Sortkålen vendes hurtigt i creme fraichen og anrettes på tallerken. Der er vigtigt, at kålen ikke koger i creme fraichen og dermed falder sammen.

Det plukkede svinekød anrettes spredt på en tallerken. Kålbladene lægges imellem stykkerne af kød, og der pyntes til sidst med bacon- og mandelsaute.