Bacon-is
- 6 personer
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 3 dl piskefløde
- 4 æggeblommer
- 200 g sukker
- 1 vaniljestang
- 200 g bacon i tern
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg bacon ved 200 °C i ca. 10 minutter til det er sprødt.
IS:
Bland mælk og fløde i en skål. Lad det stå natten over på køl.
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker kraftigt i en skål, der tåler varme.
Varm mælk og flødeblandingen op til kogepunktet.
Hæld den forsigtigt over den piskede æg og sukkerblanding under konstant piskning.
BACON IS:
Tilsæt sprød bacon og hæld blandingen i en ismaskine i ca. 1/2 time, til isen har den ønskede konsistens.
Hvis du istedet stiller skålen i fryseren, skal du røre i isen hver 15. minut, til det er næsten frossen, for at undgå iskrystaller.