Kransekagemed baconpynt

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kransekagemed baconpynt

Ingredienser

  • 600 g ren rå marcipan
  • 175 g flormelis
  • 30 g pasteuriserede æggehvider
Chokoladepynt Royal icing
  • 30-40 g pasteuriserede æggehvider
  • 150 g flormelis
Samling
  • 100 g mørk chokolade
Print opskrift

Til nytår og festlige lejligheder er kransekage en klassiker. Og specielt denne kransekage er helt ideel som et festligt indslag til alle dem, som elsker bacon. Bare rolig – vi har ikke kommet bacon i selve kransekagemassen, men vi har til gengæld pyntet det flotte kransekagetårn med vores bacon crumble, fordi det salte og sprøde bacon supplerer den søde chokolade rigtig godt. Og så ser det også rigtig pænt ud.

Hvis du ikke er så bacon-modig, kan du kan give chokoladepynten et strejf af guldglimmer, sølvstøv eller et touch af frysetørret bær, så kransekagen får en lækker, rødlig nuance.

 


Sådan tilbereder du retten

Ælt marcipan, flormelis og æggehvider til en ensartet masse. Kom massen på køl i et par timer (gerne natten over).

Tag marcipanen ud og del dejen i 3 portioner á ca. 270 g. Rul hver klump ud til en pølse, der er 70 cm lang og jævn. Brug hele håndfladen og ikke kun fingrene. Brug evt. en lille smule flormelis på bordet.

Pres/tryk blidt med håndrodden på den ene side af pølsen, så stykkerne får den trekantede kransekageform. Sørg for konstant at løsne med en palet, så det ikke klistrer.

Mål og skær stykkerne til. Start med 8 cm, 10 cm, 12 cm, 14 cm osv., til der ikke er mere kransekage. Husk en kugle til toppen.

Luk hvert stykke sammen - evt. med en dråbe vand. Kom ringene på bageplade og bag ved 190 grader i ca. 9-11 minutter alm. ovn til de er blevet gyldne. Tag kransekagerne ud og lad dem køle af.

CHOKOLADEPYNT: 

Smelt/temperer chokoladen og lav chokoladepynt i forskellige størrelser på bagepapir på f.eks. et skærebræt. Bank pladen let så de flyder ud. Pynt med bacon crumble efter temperament.

ROYAL ICING: 

Rør æggehvider og flormelis sammen til en tyk og lækker glasur. Konsistensen skal være fast, men sprøjtbar. Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul.

Lav “tunger” af glasur på de afkølede kransekagestykker. Gør det ved alle stykker kransekage.

Lad glasuren sætte sig og stivne inden samling.

SAMLING: 

Smelt/temperer chokoladen. Kom den i en sprøjtepose. Placer den største kransekagering på fadet.

Sprøjt en ring af chokolade på ringen og placer den næststørste ring ovenpå. Fortsæt til du når toppen. Lim chokoladepynten på kransekagen med den smeltede chokolade og servér.