
Broccolisalat med bacon
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 400 g Tulip Bacon i tern
- 2 stk. broccoli
- 125 g mozzarella
- 1 potte skovsyre, kan udelades eller erstattes af anden urt
- 1 spsk. dijonsennep
- ½ dl citronolie
- ½ dl citronsaft
- salt og peber, frisk fra kværn
Sådan tilbereder du retten
- Kom bagepapir på en bageplade, og placér bacon herpå. Steg baconen i cirka 15 min ved 200 grader.
- Skær broccolien i buketter, og blancher dem i saltet vand i 2 min eller indtil, de er blevet lidt blødere men stadig med en vis sprødhed.
- Afkøl herefter buketterne i isvand.
- Kom sennep, citronolie og citronsaft i en lufttæt beholder.
- Ryst ingredienserne grundigt sammen.
- Skær mozzarellaen i mindre stykker, og vend den med broccoli, bacon, skovsyre og dressing. Smag til med salt og peber, og servér straks.
- Velbekomme!
Tips
Broccolisalat med bacon som tilbehør
Broccolisalat er et stort hit som tilbehør, som en mættende og grønt indslag. Den salte og lidt fede salat går især godt til lettere kød som en helstegt kylling eller grisekød, der har været på grillen.
Se flere opskrifter på tilbehør
Tilberedningstips
Vi anbefaler, at du blancherer broccolien, hvilket gør, at broccolien smager tilberedt uden at miste bidet.
Det gør du ved at smide broccolibuketterne i en stor gryde med kogende letsaltet vand. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på broccolibuketterne, så hold øje med dem undervejs, så de ikke bliver udkogte. Efter omkring 2-4 minutter fisker du buketterne op og hælder iskold vand over dem for at stoppe tilberedningen. Det kolde vand gør desuden, at broccolien bevarer en flot grøn farve, som gør salaten appetitlig at se på.