
Kalvemørbrad med bacon og cremet kartoffelpuré
- 50 t. 15 min.
- 4 personer
Ingredienser
MØRBRAD- 175 g Tulip Bacon Skiver
- 800 g kalvemørbrad
- 100 g fedtnet
- 6 bagekartofler
- 300 g smør
- 1 dl letmælk
- 6 knsp. sort peber
- 60 g stort hvedebrød
- 2,5 dl rapsolie
- 1 tsk. havsalt
- 80 g oksemarv uden ben
- Peber
- 75 g vand
- 75 g sukker
- 100 g tyttebær
- 12 perleløg
- 2 dl eddike
- 5 hele peberkorn
- 100 g sukker
- Husholdningsfilm
Sådan tilbereder du retten
Syltede perleløg:
- Pil perleløgene, skær over fra top til bund og kom dem op i et rent skoldet patentglas.
- Kog eddike, peberkorn og 100 g sukker op.Hæld det kogende over løgene.
- Opbevar på køl i min. 2 døgn inden brug.
Syltede tyttebær:
- Kog vand og 75 g sukker og hæld over tyttebær.
- Opbevar 1 døgn på køl inden brug.
Mørbrad:
- Læg et glat stykke husholdningsfilm på bordet
- Læg herpå taglagt baconskiver til det passer med længden af mørbraden. Placér mørbraden ovenpå, og rul den stramt ind i baconskiverne.
- Bred fedtnettet ud, læg mørbraden med baconsvøbet ovenpå og rul to omgange - skær resten væk. Der må gerne være 4 cm net i hver ende af mørbraden, som bukkes ind under den.
- Stil på køl utildækket i 2 timer. Brun derefter alle sider på en middelvarm pande i rapsolie.
- Placér på en rist i ovnen. Tilbered ved 85 °C til en kernetemperatur på 56 °C (ca. 20-30 minutter afhængig af kødets tykkelse).
Tips
Tilbehør til kalvemørbrad
Er en cremet kartoffelpuré ikke det tilbehør, du drømmer om til din kalvemørbrad? Du kan nemt skifte kartoffelpuréen ud med for eksempel kartoffelbåde i ovn – eller hvad med kartoffelrøsti serveret med bacon, salat og cherrytomater?
Gør tilberedningstiden kortere
Hvis du ikke har tid til forberedelserne, men stadig gerne vil servere et festmåltid, kan du skifte de hjemmesyltede bær og løg ud med noget andet grønt. Prøv en lækker speltsalat med spinat og masser af sprøde grøntsager, som klæder tallerkenen i flotte farver.