Kalvemørbrad med bacon og cremet kartoffelpuré

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kalvemørbrad med bacon og cremet kartoffelpuré

  • 50 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

MØRBRAD KARTOFFELPURÉ
  • 6 bagekartofler
  • 300 g smør
  • 1 dl letmælk
  • 6 knsp. sort peber
PYNT
  • 60 g stort hvedebrød
  • 2,5 dl rapsolie
  • 1 tsk. havsalt
  • 80 g oksemarv uden ben
  • Peber
SYLTEDE TYTTEBÆR
  • 75 g vand
  • 75 g sukker
  • 100 g tyttebær
SYLTEDE PERLELØG
  • 12 perleløg
  • 2 dl eddike
  • 5 hele peberkorn
  • 100 g sukker
KØKKENREDSKABER
  • Husholdningsfilm
Print opskrift

En velsmagende og flot anretning til en fin middag

Kalvemørbrad med bacon og kartoffelpuré er en ret, der passer perfekt til en finere middag.

Det saftige stykke mørbrad med bacon er sirligt pyntet med oksemarv, croutoner, hjemmesyltede tyttebær og perleløg. For at fuldende det velsmagende mesterværk, serveres kalvemørbraden med en cremet kartoffelpuré.

 


Sådan tilbereder du retten

Syltede perleløg:

  • Pil perleløgene, skær over fra top til bund og kom dem op i et rent skoldet patentglas.
  • Kog eddike, peberkorn og 100 g sukker op.Hæld det kogende over løgene.
  • Opbevar på køl i min. 2 døgn inden brug.

 

Syltede tyttebær:

  • Kog vand og 75 g sukker og hæld over tyttebær.
  • Opbevar 1 døgn på køl inden brug.

 

Mørbrad:

  • Læg et glat stykke husholdningsfilm på bordet
  • Læg herpå taglagt baconskiver til det passer med længden af mørbraden. Placér mørbraden ovenpå, og rul den stramt ind i baconskiverne.
  • Bred fedtnettet ud, læg mørbraden med baconsvøbet ovenpå og rul to omgange - skær resten væk. Der må gerne være 4 cm net i hver ende af mørbraden, som bukkes ind under den.
  • Stil på køl utildækket i 2 timer. Brun derefter alle sider på en middelvarm pande i rapsolie.
  • Placér på en rist i ovnen. Tilbered ved 85 °C til en kernetemperatur på 56 °C (ca. 20-30 minutter afhængig af kødets tykkelse).

 


Tips

Tilbehør til kalvemørbrad

Er en cremet kartoffelpuré ikke det tilbehør, du drømmer om til din kalvemørbrad? Du kan nemt skifte kartoffelpuréen ud med for eksempel kartoffelbåde i ovn – eller hvad med kartoffelrøsti serveret med bacon, salat og cherrytomater?

Opskrift på kartoffelrøsti

 

Gør tilberedningstiden kortere

Hvis du ikke har tid til forberedelserne, men stadig gerne vil servere et festmåltid, kan du skifte de hjemmesyltede bær og løg ud med noget andet grønt. Prøv en lækker speltsalat med spinat og masser af sprøde grøntsager, som klæder tallerkenen i flotte farver.

Sådan laver du speltsalat