Bønner i baconsvøb med feta, citron og timian

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bønner i baconsvøb med feta, citron og timian

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 400 g Tulip Bacon i skiver
  • 600 g grønne bønner
  • 200 g fetaost
  • 20 stilke timian
  • 1 citron, økologisk
  • salt og peber, frisk fra kværn
Print opskrift

Bønner med bacon er en klassiker, og i den her version af bønner i baconsvøb har vi givet dem et ekstra smagsmæssigt pift ved at tilføje fetaost. Prøv dig frem med andre kombinationer. Bacon og bønner smager eksempelvis fantastisk sammen med mozzarella og tørrede tomater - mulighederne er mange.

 


Sådan tilbereder du retten

Nip bønnerne i begge ender og blancher dem 4 min. Læg dem herefter i isvand. Bræk fetaosten i mindre stykker og vend den revet citronskal og hakket timian. Svøb bønnerne i bacon, 5 ad gangen, med fetaostblandingen. Steg dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i 15 min. v. 200°C. Tip: Bønnerne kan også svøbes med andre ting, f.eks. syltede hvidløg, parmesan og persille.


Tips

Det er vigtigt at bønnerne blancheres først for at bevare smagen uden at de koger ud. Dette giver bønnerne den perfekte sprødhed, efter de har været i ovnen. Server evt. med en grøn salat, af blancheret grønkål, med mandler og sød sennep.