
Bønner i baconsvøb med feta, citron og timian
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 400 g Tulip Bacon i skiver
- 600 g grønne bønner
- 200 g fetaost
- 20 stilke timian
- 1 citron, økologisk
- salt og peber, frisk fra kværn
Sådan tilbereder du retten
Nip bønnerne i begge ender og blancher dem 4 min. Læg dem herefter i isvand. Bræk fetaosten i mindre stykker og vend den revet citronskal og hakket timian. Svøb bønnerne i bacon, 5 ad gangen, med fetaostblandingen. Steg dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i 15 min. v. 200°C. Tip: Bønnerne kan også svøbes med andre ting, f.eks. syltede hvidløg, parmesan og persille.
Tips
Det er vigtigt at bønnerne blancheres først for at bevare smagen uden at de koger ud. Dette giver bønnerne den perfekte sprødhed, efter de har været i ovnen. Server evt. med en grøn salat, af blancheret grønkål, med mandler og sød sennep.