
Pirog med sød kartoffelmossamt Røget Mørbrad
- 2 t. 0 min.
Ingredienser
12 stk.- 1 portion pizzadej (Se opskrift under 'Bagværk'
- 2 pk. Tulip Pålækker Røget Mørbrad
- 120 g frosne ærter
- 200 g kartofler
- 200 g søde kartofler
- 50 g smør
- Salt
- Kværnet peber
- 1 æg til pensling
Sådan tilbereder du retten
Forbered dejen.
Skær kartofler og søde kartofler i mindre stykker. Optø frosne ærter.
Kog kartofler med sød kartoffel i mindre stykker til de er kogte. Mos dem groft med smør og smag til med salt og kværnet peber.
Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord til ½ cm. Udstik cirkler på ca. 13 cm i diameter med en udstikker eller lav cirkler efter en skål/tallerken.
Kom sød kartoffelmos på den ene halvdel af dejen, 1 tsk. ærter, 2 skiver Tulip Pålækker Røget Mørbrad på. Fold den ene halvdel over den anden til en halvmåne. Luk pirog med en gaffel rundt i kanten. Lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 20 min.
Pensles med sammenpisket æg. Bager ved 200 °C varmluft i 10-15 min. til de er gyldne og sprøde.
Afkøler på rist.
Tips
Andre rodfrugter kan også bruges til mos og Tulip Pålækker Saltkød kan også erstatte Tulip Pålækker Mørbrad.