Pirog med sød kartoffelmossamt Røget Mørbrad

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pirog med sød kartoffelmossamt Røget Mørbrad

  • 2 t. 0 min.

Ingredienser

12 stk.
  • 1 portion pizzadej (Se opskrift under 'Bagværk'
Fyld
  • 2 pk. Tulip Pålækker Røget Mørbrad
  • 120 g frosne ærter
Sød kartoffelmos
  • 200 g kartofler
  • 200 g søde kartofler
  • 50 g smør
  • Salt
  • Kværnet peber
Tilbehør
  • 1 æg til pensling
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Forbered dejen.

Skær kartofler og søde kartofler i mindre stykker. Optø frosne ærter.

Kog kartofler med sød kartoffel i mindre stykker til de er kogte. Mos dem groft med smør og smag til med salt og kværnet peber.

Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord til ½ cm. Udstik cirkler på ca. 13 cm i diameter med en udstikker eller lav cirkler efter en skål/tallerken.

Kom sød kartoffelmos på den ene halvdel af dejen, 1 tsk. ærter, 2 skiver Tulip Pålækker Røget Mørbrad på. Fold den ene halvdel over den anden til en halvmåne. Luk pirog med en gaffel rundt i kanten. Lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 20 min.

Pensles med sammenpisket æg. Bager ved 200 °C varmluft i 10-15 min. til de er gyldne og sprøde.

Afkøler på rist.

 


Tips

Andre rodfrugter kan også bruges til mos og Tulip Pålækker Saltkød kan også erstatte Tulip Pålækker Mørbrad.

Lignende opskrifter

Wrap med rullepølse og spirer

Tapas med hamburgerryg og smøreost

Baconleverpostej med blandede svampe og sprød bacon

Røget mørbrad (1) (1)

Røget Mørbrad

Krydret og røget over bøgeflis

Til Pålækker Røget Mørbrad bruger vi fint afpudset svinemørbrad. For at give dybde i smagen salter vi mørbraden og ryger den over bøgeflis. Resultatet giver det gode bid med en fin afstemt røgsmag.

Se produkt