Pirog med sød kartoffelmossamt Røget Mørbrad

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pirog med sød kartoffelmossamt Røget Mørbrad

  • 2 t. 0 min.

Ingredienser

12 stk.
  • 1 g portion pizzadej (Se opskrift under 'Bagværk'
Fyld
  • 2 pk. Tulip Pålækker Røget Mørbrad
  • 120 g frosne ærter
Sød kartoffelmos
  • 200 g kartofler
  • 200 g søde kartofler
  • 50 g smør
  • Salt
  • Kværnet peber
Tilbehør
  • 1 æg til pensling
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Forbered dejen.

Skær kartofler og søde kartofler i mindre stykker. Optø frosne ærter.

Kog kartofler med sød kartoffel i mindre stykker til de er kogte. Mos dem groft med smør og smag til med salt og kværnet peber.

Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord til ½ cm. Udstik cirkler på ca. 13 cm i diameter med en udstikker eller lav cirkler efter en skål/tallerken.

Kom sød kartoffelmos på den ene halvdel af dejen, 1 tsk. ærter, 2 skiver Tulip Pålækker Røget Mørbrad på. Fold den ene halvdel over den anden til en halvmåne. Luk pirog med en gaffel rundt i kanten. Lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 20 min.

Pensles med sammenpisket æg. Bager ved 200 °C varmluft i 10-15 min. til de er gyldne og sprøde.

Afkøler på rist.

 


Tips

Andre rodfrugter kan også bruges til mos og Tulip Pålækker Saltkød kan også erstatte Tulip Pålækker Mørbrad.