Tarteletter med kylling og bacon Med æg, broccoli og ærter

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Tarteletter med kylling og bacon Med æg, broccoli og ærter

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Æggefyld
  • 4 æg
  • 4 spsk. mælk
  • 1 tsk. røget paprika
  • Salt og peber
Print opskrift

Nemme tarteletter med lækkert fyld

Tarteletter med kylling, æg og bacon egner sig både godt, hvis du skal have gæster til brunch eller som tilbehør i madpakken.

De porøse butterdejsskaller fyldes med kyllingepålæg med bacon, broccoli, ærter og æg og bages i ovnen, til ægget er stivnet. Det er både nemt og lækkert.

 


Sådan tilbereder du retten

Sådan tilbereder du tarteletterne:

  • Skyl broccolien, og skær den ud i små buketter.
  • Skær kyllingepålægget i tern.
  • Pisk æg og mælk sammen med en gaffel - tilsæt gerne røget paprika, salt og peber.
  • Fordel tarteletterne på en bageplade, og tilføj pålæg, broccoli og grønne ærter i hver tartelet.
  • Hæld rørægget i tarteletterne.
  • Bag tarteletterne i ovnen ved 175 °C i 20-25 min. til æggemassen er stivnet.
  • Nyd tarteletterne med kylling og bacon varme, eller lad dem køle af, og tag dem med i madpakken.
  • Velbekomme!

 


Tips

Prøv også tarteletter med æg og bacon

Savner du en ny måde at lave æg og bacon på, så prøv tarteletter med æg og bacon – også kaldt æggeletter. De er nemme at lave og lækre til både brunch eller på et frokostbord. Tilføj gerne porre eller løg til retten for at få de små serveringer til at minde lidt om en mini tærte.

Tarteletter med æg og bacon til fire personer:

  • En pakke bacon i tern
  • 5 æg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 fintsnittet porre eller løg (kan undlades)
  • Salt og peber
  • revet ost
  • 8 tarteletskaller

Steg bacon sprødt på en pande eller i ovnen, og lad det dryppe af på noget køkkenrulle. Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen, og bland herefter bacon og porre i æggemassen. Placér tarteletskallerne på en bageplade med bagepapir, og hæld fyldet i. Drys med revet ost, og bag æggeletterne i en forvarmet ovn på 175 grader i 20 minutter eller indtil, at æggemassen har sat sig.

Få flere brunchopskrifter

 

Tilbehør til tarteletter med kylling og bacon

En grøn salat og friske krydderurter er godt tilbehør til tarteletter med kylling og bacon, da det bidrager med et friskt modspil til de salte smage fra bacon og kylling. Du kan eksempelvis lave en frisk salat med sprøde ærter eller grønne asparges toppet med en syrlig dressing af olie, citronsaft, salt og peber.

 Få opskrifter på salater

 

Serveringsforslag

Prøv også at lave brunchmuffins med bacon.