Medister svøbt i bacon

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Medister svøbt i bacon

  • 4 personer

Ingredienser

Kartofler med persille og baconsmør
  • 1-1,3 kg små kartofler
  • Vand
  • Salt
  • 1 bundt persille
  • 1 portion baconsmør
Print opskrift

Pift julebordet op ved at twiste de klassiske juleretter, som fx denne medister med baconsvøb. Medister og bacon smager nemlig skønt sammen og vil med garanti blive taget rigtig godt imod af både børn og voksne.

Vi vil anbefale, at retten suppleres med kogte kartofler drysset med persille og en god portion baconsmør ovenpå. Selvom mange spiser medister til jul, egner denne ret sig også rigtig godt på frokostbordet hele året rundt.

 


Sådan tilbereder du retten

MEDISTER SVØBT I BACON:

Varm en pande op med vand og læg medisteren i vandet.

Medisteren skal være helt dækket af vand (hvis det ikke er muligt, vendes medisteren halvvejs inde i pocheringen)

Lad medisteren pochere i ca. 8 minutter, til den er næsten gennemstegt.

Tag medisteren op, lad den svale let og vikl derefter baconskiver om hele medisteren.

Kom 2 spsk. smør og 2 spsk. olie på panden og steg den svøbte medister i 4-6 minutter på hver side ved middel varme, til den er sprød, gylden og lækker.

 

KARTOFLER MED PERSILLE OG BACONSMØR:

Vask og skrub eller skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med vand.

Kog kartoflerne op og tilsæt salt.

Kog kartoflerne møre i 10-15 minutter alt efter størrelse.

Hæld vandet fra kartoflerne, skyl og finhak persillen og drys det over de lune kartofler.

Server med baconsmør.

 


Tips

Du kan give medister 4-5 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft, for at få baconen stegt hele vejen rundt.