
Flæskestegssandwich med sovsMed bacon og rødkål
- 6 personer
Ingredienser
- 1200 g kamsteg
- 2-3 tsk. salt
- Ppeber
- 6 burgerboller
- ½ spsk. dijonsennep
- 3-4 spsk. god mayonaise
- 375 g Tulip Bacon i skiver
- syltede agurker i skiver
- frisk eller syltet rødkål
- lidt sprød salat
- 50 g smør
- 4 spsk. hvedemel
- 3 dl god fond eller bouillon
- 2,5 dl mælk eller 2 dl mælk og ½ dl fløde
- Kulør
- Salt
- Peber
- 1 tsk. ribsgelé evt.
Sådan tilbereder du retten
Flæskesteg:
- Rids sværen på kamstegen med en kniv – undgå dog at skære ned i kødet.
- Gnid stegen med salt og peber, og kom grundigt ned mellem sværene.
- Placér kamstegen i et ildfast fad med en smule vand i bunden.
- Kom den i en kold ovn, og tænd ovnen på 200 grader.
- Lad stegen stege i ca. 1,5-2 timer. Skru op på grill de sidste 5 minutter, hvis sværen ikke er sprød.
- Tag stegen ud og lad den hvile, inden den skæres i skiver.
Bacon:
- Kom skiverne af bacon på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Steg skiverne i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 15 minutter, til skiverne er gyldne og sprøde
- Tag skiverne ud, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Brun sovs:
- Smelt smør i en gryde, og pisk melet i smørret.
- Tilsæt halvdelen af fonden, og pisk under kraftig omrøring.
- Tilsæt det sidste fond og pisk, til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt mælk og fløde, og kog op under omrøring.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt ribsgelé, og tilsæt madkulør, så sovsen får den rigtige mørkebrune farve.
- Lad sovsen koge ind et par minutter til den ønskede konsistens.
Anretning:
- Varm bollerne i ovnen, og del dem på midten.
- Lav en Dijon-mayonnaise ved at blande mayonnaise og dijonsennep.
- Smør et lag Dijon-mayonnaise på hver bolle, og kom et blad salat på bunden.
- Finsnit rødkålen, og placér den oven på salaten (eller en spsk. syltet rødkål på hver)
- Kom skiver af ribbensteg, bacon og syltet agurk oven på og top til sidst med bollen.
- Velbekomme!
Tips
Har du en rest flæskesteg fra søndagsmiddagen eller julefrokosten? Lav denne flæskestegssandwich med sovs dagen efter for at bruge eventuelle rester af flæskesteg, bacon, rødkål og brun sovs fra dagen før.
Se også flæskestegssandwich med baconbolle
Frisk twist til flæskestegssandwichen
For at balancere de tunge smage i flæskestegsburgeren, kan du også tilføje tynde og sprøde skiver æble eller lave burgeren i en sandwichbolle med rosmarin.
Prøv også pulled pork burger
Et andet godt alternativ til flæskestegsburger med sovs, er den lækre og lidt lettere pulled pork burger. Pulled pork burgeren er fyldt med frisk coleslaw og velsmagende bbq-sauce, der giver en dejlig røget smag. Perfekt til en varm sommerdag!
Tulip Slow Cooked Flæskesteg
Du kan også prøve vores Tulip Slow Cooked Flæskesteg, som er klar på bare 50 min. Med vores Tulip langtidstilberedte flæskesteg kan mørhed, saftighed og sprøde svær godt hænge sammen.