Flæskestegssandwichmed bacon og brun sovs

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Flæskestegssandwichmed bacon og brun sovs

  • 6 personer

Ingredienser

  • 1200 g kamsteg
  • 2-3 tsk. salt
  • Ppeber
  • 6 burgerboller
  • ½ spsk. dijonsennep
  • 3-4 spsk. god mayonaise
  • 375 g Tulip Bacon i skiver
  • syltede agurker i skiver
  • frisk eller syltet rødkål
  • lidt sprød salat
Brun sovs
  • 50 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 3 dl god fond eller bouillon
  • 2,5 dl mælk eller 2 dl mælk og ½ dl fløde
  • Kulør
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk. ribsgelé evt.
Print opskrift

Hvem kan ikke lide en god flæskestegssandwich? Det kan vi i hvert fald, og med bacon bliver det en endnu mere sprød og lækker ret. Denne opskrift på flæskestegssandwich er et skønt indslag i juletiden. Den er nemlig en hel ideel måde at bruge flæskesteg på i en ny version, og så er smagen virkelig god.

Lav for eksempel denne flæskestegssandwich dagen efter julefrokosten for at opbruge eventuelle rester af flæskesteg, bacon, rødkål og brun sovs fra dagen før. Hvis du ikke er så heldig at have nogle rester, har vi skrevet hele opskriften ned her.

I denne opskrift går vi også all in og sætter prikken over i’et med en brun sovs. Det er selvfølgelig helt op til dig, om du vil gå så langt!

Velbekomme.

 


Sådan tilbereder du retten

FLÆSKESTEG:

Gå stegen efter og rids sværen med en kniv ned til kødet.

Gnid stegen med salt og peber og kom grundigt ned mellem sværene.

Kom kamstegen i et ildfast fad med en smule vand i bunden.

Kom den i en kold ovn og tænd ovnen på 200 grader.

Lad stegen stege i ca. 1,5-2 timer. Skru op på grill de sidste 5 minutter, hvis sværen ikke er sprød.

Tag stegen ud og lad den hvile inden den skæres i skiver.

 

BACON:

Kom skiverne af bacon på en bageplade beklædt med bagepapir.

Steg skiverne i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 15 minutter, til skiverne er gyldne og sprøde

Tag skiverne ud og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Tag ud og lad køle let af.

 

ANRETNING:

Varm bollerne i ovnen og del dem på midten.

Lav en Dijon-mayonnaise ved at blande mayonnaise og dijonsennep.

Smør et lag Dijon-mayonnaise på hver bolle og kom et blad salat på bunden.

Finsnit rødkålen og placer den oven på salaten (eller en spsk. syltet rødkål på hver)

Kom skiver af ribbensteg, bacon og syltet agurk oven på og top til sidst med bollen.

 

Så er valget nu: skal der sovs på eller ikke sovs på?

BRUN SOVS: 

Smelt smør i en gryde og pisk melet i smørret.

Tilsæt halvdelen af fonden og pisk under kraftig omrøring.

Tilsæt det sidste fond og pisk, til der ikke er flere klumper.

Tilsæt mælk og fløde og kog op under omrøring.

Smag til med salt og peber og evt. lidt ribsgelé og farv sovsen med madkulør, til den har den rigtige farve.

Lad sovsen koge ind et par minutter til den ønskede konsistens.

 


Tips

Du kan med fordel bruge resterne fra gårsdagens flæskesteg eller lignende.