Flæskestegssandwich med sovsMed bacon og rødkål

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Flæskestegssandwich med sovsMed bacon og rødkål

  • 6 personer

Ingredienser

  • 1200 g kamsteg
  • 2-3 tsk. salt
  • Ppeber
  • 6 burgerboller
  • ½ spsk. dijonsennep
  • 3-4 spsk. god mayonaise
  • 375 g Tulip Bacon i skiver
  • syltede agurker i skiver
  • frisk eller syltet rødkål
  • lidt sprød salat
Brun sovs
  • 50 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 3 dl god fond eller bouillon
  • 2,5 dl mælk eller 2 dl mælk og ½ dl fløde
  • Kulør
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk. ribsgelé evt.
Print opskrift

Luksus flæskestegsburger med sovs

Flæskestegssandwich er en elsket og snasket klassiker, der kan spises året rundt. I denne opskrift tager vi dog udgangspunkt i alle de smage, vi kender fra den søde juletid. Derfor er den også oplagt at servere i juledagene, som et forfriskende alternativ til de traditionelle juleborde.

I denne flæskestegsburger med brun sovs har vi ikke sparet på noget – den laves med kamsteg, sprødt bacon, rødkål, syltede agurker, sennep og mayonnaise samt grøn salat.

 


Sådan tilbereder du retten

Flæskesteg:

  • Rids sværen på kamstegen med en kniv – undgå dog at skære ned i kødet.
  • Gnid stegen med salt og peber, og kom grundigt ned mellem sværene.
  • Placér kamstegen i et ildfast fad med en smule vand i bunden.
  • Kom den i en kold ovn, og tænd ovnen på 200 grader.
  • Lad stegen stege i ca. 1,5-2 timer. Skru op på grill de sidste 5 minutter, hvis sværen ikke er sprød.
  • Tag stegen ud og lad den hvile, inden den skæres i skiver.

Bacon:

  • Kom skiverne af bacon på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Steg skiverne i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 15 minutter, til skiverne er gyldne og sprøde
  • Tag skiverne ud, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Brun sovs:

  • Smelt smør i en gryde, og pisk melet i smørret.
  • Tilsæt halvdelen af fonden, og pisk under kraftig omrøring.
  • Tilsæt det sidste fond og pisk, til der ikke er flere klumper.
  • Tilsæt mælk og fløde, og kog op under omrøring.
  • Smag til med salt og peber og evt. lidt ribsgelé, og tilsæt madkulør, så sovsen får den rigtige mørkebrune farve.
  • Lad sovsen koge ind et par minutter til den ønskede konsistens.

Anretning:

  • Varm bollerne i ovnen, og del dem på midten.
  • Lav en Dijon-mayonnaise ved at blande mayonnaise og dijonsennep.
  • Smør et lag Dijon-mayonnaise på hver bolle, og kom et blad salat på bunden.
  • Finsnit rødkålen, og placér den oven på salaten (eller en spsk. syltet rødkål på hver)
  • Kom skiver af ribbensteg, bacon og syltet agurk oven på og top til sidst med bollen.
  • Velbekomme!

 


Tips

Har du en rest flæskesteg fra søndagsmiddagen eller julefrokosten? Lav denne flæskestegssandwich med sovs dagen efter for at bruge eventuelle rester af flæskesteg, bacon, rødkål og brun sovs fra dagen før.

Se også flæskestegssandwich med baconbolle

Frisk twist til flæskestegssandwichen

For at balancere de tunge smage i flæskestegsburgeren, kan du også tilføje tynde og sprøde skiver æble eller lave burgeren i en sandwichbolle med rosmarin.

Prøv også pulled pork burger

Et andet godt alternativ til flæskestegsburger med sovs, er den lækre og lidt lettere pulled pork burger. Pulled pork burgeren er fyldt med frisk coleslaw og velsmagende bbq-sauce, der giver en dejlig røget smag. Perfekt til en varm sommerdag!

Prøv pulled pork burger

Se opskriften som video: