Blomkålsgratin med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- 2 blomkålshoveder
- 170 g revet ost
- 3 dl mælk
- 1½ dl fløde
- 1 grøntsagsbouillon
- ½ lille porre
- Sort peber
- Frisk timian
Sådan tilbereder du retten
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
- Del dernæst blomkålen i buketter og kog dem cirka fem minutter i letsaltet vand. Lad dem efterfølgende dryppe af i et dørslag.
- Kog derefter fløde, mælk og mel til det tykner i en gryde. Husk at røre rundt så det ikke brænder på i bunden. Smuldr imens bouillonterningen i blandingen.
- Riv dernæst osten og gem lidt til at toppe gratinen med. Lad den smelte ind i saucen og smag til med lidt sort peber.
- Hak porren fint og læg den og blomkålen i et ovnfast fad. Hæld saucen over og drys resten af den revne ost på.
- Placér gratinen midt i ovnen og bag den i cirka 20 minutter. Lad efterfølgende gratinen køle lidt af inden servering.
- Imens gratinen tilberedes i ovnen steg da baconskiverne sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Server blomkålsgratinen med den sprødstegte bacon og frisk timian.