Blomkålsgratin med bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Blomkålsgratin med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • 2 blomkålshoveder
  • 170 g revet ost
  • 3 dl mælk
  • 1½ dl fløde
  • 1 grøntsagsbouillon
  • ½ lille porre
  • Sort peber
  • Frisk timian
Print opskrift

Mangler du inspiration til tilbehør til fredagsbøffen eller trænger familien til at prøve noget andet en flødekartofler, så er blomkålsgratin med bacon et godt alternativ. Opskriften er super nem og passer næsten sig selv. Server for eksempel blomkålsgratinen som tilbehør til Baconsvøbte tournedos med estragonsmør.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
  2. Del dernæst blomkålen i buketter og kog dem cirka fem minutter i letsaltet vand. Lad dem efterfølgende dryppe af i et dørslag.
  3. Kog derefter fløde, mælk og mel til det tykner i en gryde. Husk at røre rundt så det ikke brænder på i bunden. Smuldr imens bouillonterningen i blandingen.
  4. Riv dernæst osten og gem lidt til at toppe gratinen med. Lad den smelte ind i saucen og smag til med lidt sort peber.
  5. Hak porren fint og læg den og blomkålen i et ovnfast fad. Hæld saucen over og drys resten af ​​den revne ost på.
  6. Placér gratinen midt i ovnen og bag den i cirka 20 minutter. Lad efterfølgende gratinen køle lidt af inden servering.
  7. Imens gratinen tilberedes i ovnen steg da baconskiverne sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  8. Server blomkålsgratinen med den sprødstegte bacon og frisk timian.