
Baconsvøbt tournedos med estragonsmørog pommes frites
- 4 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACON- & ESTRAGONSMØR- 75 g Tulip Bacontern
- 1 tsk. olie
- 0,5 spsk. frisk estragon
- 125 g blødt smør
- 800 g kartofler
- Olivenolie
- Salt
- 1 fed hvidløg
- 8 små tomater
- 2 spsk. revet gruyereost eller lignende
- Friskkværnet peber
- Olie
- Salt
- 4 medaljoner af oksemørbrad (á ca. 150 g)
- 4 skiver Tulip Bacon i skiver
- Olie
- Smør
- Persille
- Estragon
- Køkkenrulle
- Bagepapir
- 1 ovnfast fad
- Kødsnor/kødnåle
Sådan tilbereder du retten
BACON- OG ESTRAGONSMØR:
- Steg bacontern sprøde på en meget varm pande i lidt olie.
- Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.vAfkøl bacon og hak det fint.
- Skyl, afdryp og hak estragonblade.
- Rør blødt smør godt sammen med hakket bacon og hakket estragon.
- Læg det blandede smør i en ca. 4 cm tyk pølse midt på et rigeligt stort stykke bagepapir.
- Rul smørret sammen i bagepapiret. Læg smørrullen i køleskabet eller i fryseren.
POMMES FRITES:
- Tænd ovnen på 200 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Vask og skær kartofler i både, vend dem i olivenolie i en skål og drys med salt.
- Bag kartoffelbådene i ovnen på bagepladen beklædt med bagepapir i ca. 25 minutter eller til de er gyldne.
TOMATER:
- Pil og hak hvidløg fint. Skyl og halvér tomaterne.
- Drys de halve tomater med hakket hvidløg og revet gruyèreost og kværn med salt og peber.
- Kom de halve tomater i et ovnfast fad. Hæld olie ved og sæt dem i ovnen med kartoffelbådene ca. 20. minutter.
TOURNEDOS:
- Skær kødet ud til medaljoner á ca. 150 g.
- Vikl bacon om medaljonerne og snør med kødsnor. Vi anbefaler to baconskiver per medaljon.
- Varm olie og smør på en pande og brun bøfferne ved god varme 2 minutter på hver side.
- Læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt og friskkværnet peber.
SERVERING:
- Tag tomaterne ud af ovnen og sæt fadet med kødet i ovnen i 5 minutter sammen med kartoffelbådene, når de er ved at være bagte.
- Lad kødet hvile i ca. 10 minutter. Fjern kødsnoren.
- Anret tournedos med pommes frites og bagt tomat. Læg estragonsmør oven på den varme tournedos.
- Drys tomaterne med hakket estragon og persille og servér.
Tips
Et godt tip, til når du svøber mad i bacon, er at stramme baconskiven godt. Du kan eventuelt bruge en tandstik eller kødnål som hjælp til at holde baconskiverne på plads.