Hjemmelavet knækbrød

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavet knækbrød

  • 1 t. 10 min.

Ingredienser

12-20 stk.
  • 1 dl quinoa
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl majsmel
  • 1½ dl rugmel
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 5 dl vand
  • ½ dl god rapsolie
Print opskrift

En nem opskrift på friske og hjemmelavede knækbrød. Du kan bruge dem til børnenes madpakke eller som en lille eftermiddagssnack.

 


Sådan tilbereder du retten

Skyl quinoaen grundigt gennen en passende si.

Kog den i ca. 20 min. I letsaltet vand hæld det overskydende vand fra.

Tænd ovnen ved 175 °C.

Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en stor skål  og spred den jævnt ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir.

Bag knækbrødene i 10 min.

Tag dem ud fra ovnen og skær dem i passende stykker.

Bag knækbrødene yderlig i ca 30. min. indtil de er lækkert gyldne og sprøde. Dette varierer fra ovn til ovn.

Lad knækbrødene køle helt ned på en bagerist inden de opbevares i en lufttæt beholder.

 


Tips

Prøv eksempelvis knækbrødene som i denne opskrift, hvor de bliver serveret med Pålækker Leverpostej og gnavegrønt.

Andet bagværk fra Tulip

Pizzadej til alverdens pizzaer

Pitabrød med fuldkorn

Kernerugbrød nemt og hurtigt

Fyld og topping fra Tulip

Saltkød

70 g

Kylling- & baconsalat

140 g

Hønsesalat

140 g