Hjemmelavet knækbrød
- 1 t. 10 min.
Ingredienser
12-20 stk.- 1 dl quinoa
- 1½ dl havregryn
- 1½ dl majsmel
- 1½ dl rugmel
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 5 dl vand
- ½ dl god rapsolie
Sådan tilbereder du retten
Skyl quinoaen grundigt gennen en passende si.
Kog den i ca. 20 min. I letsaltet vand hæld det overskydende vand fra.
Tænd ovnen ved 175 °C.
Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en stor skål og spred den jævnt ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
Bag knækbrødene i 10 min.
Tag dem ud fra ovnen og skær dem i passende stykker.
Bag knækbrødene yderlig i ca 30. min. indtil de er lækkert gyldne og sprøde. Dette varierer fra ovn til ovn.
Lad knækbrødene køle helt ned på en bagerist inden de opbevares i en lufttæt beholder.
Tips
Prøv eksempelvis knækbrødene som i denne opskrift, hvor de bliver serveret med Pålækker Leverpostej og gnavegrønt.