Pitabrød med fuldkorn
- 1 t. 30 min.
Ingredienser
12 stk.- 700 ml lunkent vand
- 50 g gær
- 2 spsk. god olivenolie
- 2 tsk. salt
- 6 dl grahamsmel
- 6 dl hvedemel
Sådan tilbereder du retten
Brug en røremaskine og dejkrog til at tilberede pitadejen.
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt derefter olie, salt og grahamsmel under omrøring.
Tilsæt hvedemelet og rør dejen godt sammen. Tilsæt muligvis en smule ekstra hvedemel, men dejen skal være en smule klistret.
Lad dejen hæve i røreskålen tildækket i en time.
Fordel dejen i 12 lige store boller.
Rul hver bolle ud med en kagerulle (ca. 1 cm i tykkelse) på et bord drysset med lidt grahamsmel.
Læg brødene på bageplader beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen ved 200 °C.
Lad brødene efterhæve i ca. 15 min.
Bages i 15 min.
Lad evt brødene køle på en bagerist og dæk dem let med et viskestykke, så brødene bliver lækkert bløde.
Tips
Pitabrødene kan fryses og tages ud fra frost efterhånden, som de skal spises.