Hjemmelavede kødboller til boller i karryGrundopskrift på fars

(10 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavede kødboller til boller i karryGrundopskrift på fars

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 knivspids sort peber
  • 0,5 løg
  • 1,5 dl mælk
  • 0,5 dl hvedemel
  • 2 æggehvider
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. salt
Print opskrift

Her finder du en opskrift på en fars, du kan bruge til forskellige retter. Du kan eventuelt lave små kødboller i bedste Lady og Vagabonden-stil serveret til spaghetti og tomatsauce eller bruge dem til den helt klassiske portion boller i karry.

 


Sådan tilbereder du retten

1. Rør det hakkede kød ’sejt’ med salt og peber ca. 1-2 minutter.

2. Tilsæt fint revet løg og mælk, og rør rundt til en ensartet fars. 

3. Drys hvedemel i farsen, og tilsæt æggehviderne. Rør yderligere rundt, til farsen er ensartet og fast.

4. Lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30 minutter, inden farsbollerne pocheres.

5. Sæt en gryde med letsaltet vand i kog. Når vandet koger, skru ned på medium varme. 

6. Form kødbollerne med en ske, og læg dem i gryden. Kødbollerne skal ikke koge, men pochere, dvs. koge lige under kogepunktet. Når kødbollerne stiger til vejrs og lægger sig i overfladen, er de færdige.

 


Tips

  • Hvis man virkelig vil kræse om kødbollerne, kan der bruges fløde i stedet for mælk i farsen
  • Farsbollerne kan pocheres i hønsebouillon eller kalvebouillon i stedet for vand
  • Du kan med fordel servere de færdige kødboller i tomatsauce til frisk pasta og pynte retten af med revet parmesan