
Hjemmelavede kødboller til boller i karryGrundopskrift på fars
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 1,5 tsk. salt
- 1 knivspids sort peber
- 0,5 løg
- 1,5 dl mælk
- 0,5 dl hvedemel
- 2 æggehvider
- 2 dl vand
- 2 spsk. salt
Sådan tilbereder du retten
1. Rør det hakkede kød ’sejt’ med salt og peber ca. 1-2 minutter.
2. Tilsæt fint revet løg og mælk, og rør rundt til en ensartet fars.
3. Drys hvedemel i farsen, og tilsæt æggehviderne. Rør yderligere rundt, til farsen er ensartet og fast.
4. Lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30 minutter, inden farsbollerne pocheres.
5. Sæt en gryde med letsaltet vand i kog. Når vandet koger, skru ned på medium varme.
6. Form kødbollerne med en ske, og læg dem i gryden. Kødbollerne skal ikke koge, men pochere, dvs. koge lige under kogepunktet. Når kødbollerne stiger til vejrs og lægger sig i overfladen, er de færdige.
Tips
- Hvis man virkelig vil kræse om kødbollerne, kan der bruges fløde i stedet for mælk i farsen
- Farsbollerne kan pocheres i hønsebouillon eller kalvebouillon i stedet for vand
- Du kan med fordel servere de færdige kødboller i tomatsauce til frisk pasta og pynte retten af med revet parmesan