
Middagsfrikadeller i fad med ovnbagte kartoflerhertil gremolata og krydderurtecreme fraiche
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 ps. Tulip Middagsfrikadeller
- 800 g nemme kartofler
- 2 rødløg
- 300 g gulerødder
- 3 spsk. olivenolie
- 1 dl frisk timian
- 1 tsk. seasalt
- Kværnet peber
- 3 dl bredbladet persille
- Skal fra 1 usprøjtet citron
- ½ rød peberfrugt
- 2½ dl cremefraiche
- 1 tsk. dijon sennep
- 1 dl skåret purløg
- Salt
- Kværnet peber
- 4 stk. fuldkornspitabrød
Sådan tilbereder du retten
OVNBAGTE KARTOFLER:
Vask og halvér de nemme kartofler.
Pil rødløg og skær dem i tynde både.
Skræl gulerod og skær dem i skiver på 1 cm. Bland det hele sammen i et ovnfast fad med olivenolie, frisk timian, salt og kværnet peber.
Kom det i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 25 min.
Kom middagsfrikadeller i et ovnfast fad sammen med kartoflerne.
Giv Tulip Middagsfrikadeller 25 min. ved 200 °C.
GREMOLATA:
Skyl og hak bredbladet persille, kom det i en skål.
Riv skallen af 1 usprøjtet citron. Lav tern af den røde peberfrugt og bland det hele sammen.
KRYDDERURTECREME FRAICHE:
Bland alle ingredienser forsigtigt sammen.
SERVERING:
Anret Tulip Middagsfrikadeller på et fad.
Servér de bagte kartofler i det ovnfaste fad med drys af Gremolata. Servér evt. resten ved siden af.
Servér krydderurtecreme fraiche i en skål og lune fuldkornspitabrød til.
Tips
Prøv eventuelt opskriften på Pitabrød med fuldkorn.