Hjemmelavede frikadellerNem og lækker grundopskrift

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavede frikadellerNem og lækker grundopskrift

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g Hakket kalv og flæsk
  • 1 spsk. Bordsalt
  • 1 stk. Løg
  • 1 dl. Letmælk
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 2 stk. Hønseæg
  • 1 knsp. Sort peber
  • 150 g Smør, saltet
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Rør kødet sammen med salt og fint revet løg på et rivejern. Rør i farsen ca. 2 minutter. 

Tilsæt mælk, og rør yderligere 1 minut i farsen. 

Drys mel jævnt over farsen, og rør sammen yderligere 1 minut.

Tilsæt æg, og krydr med peber. Rør sammen til en ensartet fars, ca. 2 minutter.

Lad farsen stå på køl i minimum 30 minutter inden stegning.

Steg frikadellerne i rigeligt fedtstof ved jævn varme. Det gør, at skorpen bliver sprød og gylden. Hvis der mangler fedtstof, brænder de hurtigt på. Hvis panden er for kold, vil de blive grå i overfladen, fordi de koger i stedet for at stege. En rigtig frikadelle bør have stegeskorpe.