Hjemmelavede frikadellerNem og lækker grundopskrift

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavede frikadellerNem og lækker grundopskrift

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 spsk. salt
  • 1 løg
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 æg
  • 1 knivspids sort peber
  • 150 g smør
Print opskrift

Fremgangsmåde

Rør kødet sammen med salt og fint revet løg på et rivejern. Rør i farsen ca. 2 minutter.
Tilsæt mælk, og rør yderligere 1 minut i farsen. 
Drys mel jævnt over farsen, og rør sammen yderligere 1 minut.
Tilsæt æg, og krydr med peber. Rør sammen til en ensartet fars, ca. 2 minutter.
Lad farsen stå på køl i minimum 30 minutter inden stegning.
Steg frikadellerne i rigeligt fedtstof ved jævn varme. Det gør, at skorpen bliver sprød og gylden. Hvis der mangler fedtstof, brænder de hurtigt på. Hvis panden er for kold, vil de blive grå i overfladen, fordi de koger i stedet for at stege.
En rigtig frikadelle bør have stegeskorpe.

Lignende opskrifter

Italian meatball sandwich

med tomatsauce og smeltet mozzarellaost

Hjemmelavede frikadeller

Nem og lækker grundopskrift

Spyd med kyllingefrikadeller og grillede grøntsager

med couscous med rød pesto som frokostret