Hjemmelavede frikadellerNem og lækker grundopskrift

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavede frikadellerNem og lækker grundopskrift

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g Hakket kalv og flæsk
  • 1 spsk. Bordsalt
  • 1 stk. Løg
  • 1 dl. Letmælk
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 2 stk. Hønseæg
  • 1 knsp. Sort peber
  • 150 g Smør, saltet
Print opskrift

Fremgangsmåde

Rør kødet sammen med salt og fint revet løg på et rivejern. Rør i farsen ca. 2 minutter. 

Tilsæt mælk, og rør yderligere 1 minut i farsen. 

Drys mel jævnt over farsen, og rør sammen yderligere 1 minut.

Tilsæt æg, og krydr med peber. Rør sammen til en ensartet fars, ca. 2 minutter.

Lad farsen stå på køl i minimum 30 minutter inden stegning.

Steg frikadellerne i rigeligt fedtstof ved jævn varme. Det gør, at skorpen bliver sprød og gylden. Hvis der mangler fedtstof, brænder de hurtigt på. Hvis panden er for kold, vil de blive grå i overfladen, fordi de koger i stedet for at stege. En rigtig frikadelle bør have stegeskorpe. 

Lignende opskrifter

Italian meatball sandwich

med tomatsauce og smeltet mozzarellaost

Tortilla wraps med grøntsagsfrikadeller

med agurk, hummus og friske krydderurter til madpakken

Middagsfrikadeller med dampet spidskål

med urteolie og grillede naanbrød