Varm mayonnaise med bacon
- 50 min.
- 8 personer
Ingredienser
BACONMAYONNAISE- 75 g pasteuriseret æggeblomme
- 3 æg
- 25 g pasteuriseret æggehvide
- 10 g gul sennep
- 5 g hvidvinseddike
- 5 g salt
- 375 g baconolie
- Sifonflaske
- Kulsyrepatron(er)
Sådan tilbereder du retten
BACONMAYONNAISE:
Blend alle ingredienserne, undtagen baconolien, sammen med en stavblender til en homogen masse.
Tilsæt baconolien lidt ad gangen, og blend samtidig med. (du finder opskriften på Baconolie her).
Hæld mayonnaisemassen på sifonflaske, og tilsæt kulsyre. Anvend 1 patron, hvis det er en lille flaske. Anvend 2 patroner, hvis det er en stor flaske.
Stil sifonflasken i en gryde med opvarmet vand, 50-60 ºC. Hold temperaturen, og lad flasken stå i ca. 20 min. Ryst flasken grundigt 2 gange under opvarmning.
Tips
Baconskummen anvendes til lette retter såsom fiske- eller fjerkræretter, hvor man ønsker en lettere bacon-smag, der ikke smager stegt.