Sprøde vaflermed hjemmelavet is, baconkrymmel og hybenkompot
- 25 t. 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
VAFLER- 50 g smør
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g sukker
- 250 g kærnemælk
- 2 æg
- 100 g bacon i tern
- 5 dl sødmælk
- 5 dl piskefløde
- 200 g pasteuriseret æggeblomme
- 2 stk. gelatine, husblas
- 250 g sukker
- 75 g vand
- 75 g eddike
- 500 g hyben
- 250 g sukker
Sådan tilbereder du retten
HYBENKOMPOT:
Vand, eddike og 250 g sukker koges op. Når det koger, tilsættes hyben.
Kog kompotten op igen, og tag det herefter af varmen.
Kompotten skal helst stå og sætte sig et døgn på køl inden brug.
VAFLER:
Smelt smør i en gryde ved svag varme.
Rør hvedemel, bagepulver, 50 g sukker, kærnemælk, æg og smeltet smør sammen til en homogen masse.
I massen vil der være lidt smørklumper, men det gør ikke noget. Bages på et varmt vaffeljern.
BACONKRYMMEL:
Steg bacon sprødt på en pande.
FLØDEIS:
Mælk, fløde, 250 g sukker og gelatine koges op. Når det koger, hældes halvdelen over æggeblommerne, mens der piskes.
Det hele hældes tilbage i gryden, hvorefter det sigtes og afkøles.
Isen er beregnet til at køre på en ismaskine. Efter isen har fået konsistens på ismaskinen, tilsættes de sprødstegte bacontern.
ANRETNING:
Vafler, is og hybenkompot anrettes fint på en desserttallerken.