Vafler med baconsvøbte jomfruhummerhaler- pyntet med aromatiske urter, parmesan og honningglaseret bacon
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
VAFFEL- En halv pakke Tulip Bacon i skiver (125 g)
- 250 g kartofler
- 150 g mel
- 100 g polenta mel
- 1 spsk. bagepulver
- 400 ml kærnemælk
- 50 ml rapsolie
- 200 g æggehvider
- 1,5 spsk. salt
- 1,5 skalotteløg
- Urter til både pynt og hakket
- 16 stk. jomfruhummerhaler
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 4 spsk. honning
- Parmesan ost
Sådan tilbereder du retten
VAFFEL
- Skræl og kog kartoflerne og mos dem.
- Steg baconskiverne og hak dem.
- Hak urter og løg fint. Gem lidt urter til pynt.
- Mix kartoffelmosen med bacon, løg, urter, kærnemælk og rapsolie.
- Mix bagepulver, mel og polenta mel sammen.
- Vend mel- og kartoffelblandingen sammen.
- Pisk æggehviderne helt stive og vend de piskede æggehvider forsigtigt sammen med kartoffelmassen.
- Kom noget dej i et vaffeljern, og bag vaflerne til de er gyldne og gennemstegte.
JOMFRUHUMMERHALER I SVØB
- Svøb baconskiverne om jomfruhummerhalerne, stram baconen godt og steg dem.
HONNINGGLASERET BACON
- Steg baconskiverne sprøde.
- Når de er færdige, tag derefter baconskiverne af og tør panden. Kom honning på panden og varm op. Hak baconskiverne og kom dem i honningen.
SERVERING
- Pynt vaflerne med jomfruhummerhalerne, honningglaseret bacon, krydderurter og parmesan.