
Vafler med baconsvøbte jomfruhummerhaler- pyntet med aromatiske urter, parmesan og honningglaseret bacon
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
VAFFEL- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 500 g kartofler
- 300 g mel
- 200 g polenta mel
- 2 spsk. bagepulver
- 400 ml kærnemælk
- 100 ml rapsolie
- 400 g æggehvider
- 3 spsk. salt
- 3 skalotteløg
- Urter til både pynt og hakket
- 16 stk. jomfruhummerhaler
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 4 spsk. honning
- Parmesan ost
Sådan tilbereder du retten
VAFFEL
Skræl og kog kartoflerne og mos dem.
Steg baconskiverne og hak dem.
Hak urter og løg fint. Gem lidt urter til pynt.
Mix kartoffelmosen med bacon, løg, urter, kærnemælk og rapsolie.
Mix bagepulver, mel og polenta mel sammen.
Vend mel- og kartoffelblandingen sammen.
Pisk æggehviderne helt stive og vend de piskede æggehvider forsigtigt sammen med kartoffelmassen.
Kom noget dej i et vaffeljern, og bag vaflerne til de er gyldne og gennemstegte.
JOMFRUHUMMERHALER I SVØB
Svøb baconskiverne om jomfruhummerhalerne, stram baconen godt og steg dem.
HONNINGGLASERET BACON
Steg baconskiverne sprøde.
Når de er færdige, tag derefter baconskiverne af og tør panden. Kom honning på panden og varm op. Hak baconskiverne og kom dem i honningen.
SERVERING
Pynt vaflerne med jomfruhummerhalerne, honningglaseret bacon, krydderurter og parmesan.