
Rosenkålssalat med bacon, dadler og æbler
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 500 g rosenkål
- 1 rødløg
- 1 rødt æble
- 2 spsk. smør
- 8 dadler, udstenede
- 1 tsk. finthakket timian
- 2 spsk. rødvinseddike
- 1 spsk. flydende honning
- 50 mandler
- Salt og sort peber
Sådan tilbereder du retten
- Start med at riste mandlerne på en pande. Lad dem dernæst køle af og hak dem groft.
- Kog derefter rosenkålen i letsaltet vand til de bliver bløde - cirka 3 minutter. Lad dem efterfølgende dryppe af.
- Skær dernæst baconskiverne i mindre stykker. Pil og skær løget i tynde skiver. Del og udkern æblet samt skær det i mindre stykker.
- Varm derefter smørret op i en gryde og steg bacon, løg og æble sammen til blandingen er blød og har fået en flot farve.
- Skær imens dadlerne i mindre stykker og kom dem derefter i gryden sammen med timian, eddike og honning.
- Bland dernæst den veldrænede rosenkål i og smag til med lidt salt og peber. Tilsæt til sidst mandlerne, bland og server retten lun eller afkølet.