Rosenkålssalat med bacon, dadler og æbler

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rosenkålssalat med bacon, dadler og æbler

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • 500 g rosenkål
  • 1 rødløg
  • 1 rødt æble
  • 2 spsk. smør
  • 8 dadler, udstenede
  • 1 tsk. finthakket timian
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. flydende honning
  • 50 mandler
  • Salt og sort peber
Print opskrift

Ind i mellem kan det være en udfordring at finde tilbehør til aftensmaden, men her giver vi et bud på en nem og lækker tilbehør med rosenkål, bacon, dadler og æbler. Vidste du at rosenkål er spækket med kostfibre, som giver en dejlig mæthedsfølelse og desuden bidrager med en masse godt til kroppen?

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at riste mandlerne på en pande. Lad dem dernæst køle af og hak dem groft.
  2. Kog derefter rosenkålen i letsaltet vand til de bliver bløde - cirka 3 minutter. Lad dem efterfølgende dryppe af.
  3. Skær dernæst baconskiverne i mindre stykker. Pil og skær løget i tynde skiver. Del og udkern æblet samt skær det i mindre stykker.
  4. Varm derefter smørret op i en gryde og steg bacon, løg og æble sammen til blandingen er blød og har fået en flot farve.
  5. Skær imens dadlerne i mindre stykker og kom dem derefter i gryden sammen med timian, eddike og honning.
  6. Bland dernæst den veldrænede rosenkål i og smag til med lidt salt og peber. Tilsæt til sidst mandlerne, bland og server retten lun eller afkølet.