Porretærte med bacon og rosmarin

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Porretærte med bacon og rosmarin

  • 55 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 300 g Tulip Bacon i tern
  • 450 g porre, det hvide (ca. 5 stk)
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Fedtstof til at smøre formen med
ÆGGEMASSE
  • 8 æg
  • 2 spsk. creme fraiche
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
Køkkenredskaber
  • En tærteform (ca. 24 cm i diameter)
Print opskrift

Her finder du en nem og lækker opskrift på porretærte.

Du kan give den klassiske porretærte ekstra smag ved at tilsætte bacon og et strejf af friskhakket rosmarin.

Et godt tip er at riste baconternene og porrerne sammen, inden du kommer det i tærten, således smagen samler sig. Fordi rosmarin og bacon passer perfekt sammen, bliver en simpel porretærte med disse ingredienser til et særdeles smagfuldt måltid.

Velbekomme!

 


Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 185 °C.

Kom baconternene i en stor pande, og lad dem svitse 2-3 minutter. Rør i baconen et par gange.

Rens porrerne, skær det hvide fra porrerne i skiver og kom dem i panden ned til baconternene.

Lad det svitse 2-3 minutter og rør i det et par gange undervejs, så alt bliver godt blandet.

Baconternene skal ikke blive sprøde, og porrerne skal ikke tage farve. Tilsæt finthakket, frisk rosmarin og tag det af varmen.

ÆGGEMASSE
Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen med en gaffel. Smør en tærteform og fór den med butterdej.

Fordel baconternene og porre i den og hæld æggemassen over.

Bag tærten i ovn ved 185 °C i ca. 35 minutter.

Lad den hvile 5 minutter inden servering.

Andre opskrifter fra Tulip

Spyd med kyllingefrikadeller og grillede grøntsager

med couscous med rød pesto som frokostret

Rugbrødssandwich med roastbeef

Wrap med pålæg af kylling, avocado og sprød salat

Produkter