Mørbrad med syltet bacon, tomatsalat og rucola is

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Mørbrad med syltet bacon, tomatsalat og rucola is

  • 6 t. 30 min.
  • 10 personer

Ingredienser

  • 900 g svinemørbrad
  • 5 stilke rosmarin
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 150 g bacon i skiver
  • 50 g kvark
  • 50 g rucolasalat
  • 4 stk. skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 tomater
  • 2 tsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 frisk chilipeber
  • 2 baguette
Print opskrift

Fremgangsmåde

MØRBRAD: 
Læg mørbraden i et ovnfast fad, drys med rosmarin, timian og koriander, og sæt fadet i køleskabet natten over.

Skrab krydderierne af og læg bacon hen over kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen ved 90 °C i 6 timer, til centrumtemperaturen er 72 °C. Brun herefter kødet på begge sider ved meget kraftig varme på en stegepande i alt 1-1½ min.


RUCOLA-IS: 
Blend kvark og rucola og kom det i isterningsbakker og sæt dem i fryseren i mindst 2 timer.


CHILI-TOMATSALAT: 
Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og hak tomat i mindre tern. Bland det sammen i en skål sammen med rødvinseddike og rapsolie. Smag til med hakket frisk chilipeber, salt og peber.


TOMATBRØD: 
Skær baguette i skiver og lun stykkerne i ovnen et par minutter. Fordel tomatsalaten på brødene.


ANRETNING: 
Skær den bacon-syltede mørbrad i skiver. Anret chili-tomatsalaten på et fad sammen med mørbradskiverne og tomatbrødene. Læg rucola-isen ovenpå chili-tomatsalaten.

Nyhed: Tulip Veggie Bacon

Læs mere om Tulip Veggie Bacon

Andre opskrifter med Tulip Bacon

Rødbedesalat

med gedeost og sprød bacon

Sønderjysk opskrift på marmorerede solæg med baconfyld

Hjemmebagte tarteletbunde med bacon

Produkter