
Luciabrød med bacon
Ingredienser
- 30 g gær
- 150 g smør
- 4 dl sødmælk
- 1 brev safran (alternativt 0.5 tsk. stødt gurkemeje)
- 1 tsk. salt
- 80 g sukker
- 700 g mel
- 2 æg
- 150 g bacon i tern
- æg
- 3 pakker bacon i skiver
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg baconternene halvsprøde på en pande lad dem køle lidt.
BRØD:
Smuldr gæren i en stor skål, smelt smør i en gryde og kom mælken i gryden til smørret. Køl mælk og smør til fingerlunt.
Hæld mælk over gæren og rør gæren ud i mælken.
Rør safran (eller gurkemeje), sukker og æg i blandingen.
Rør 2/3 af melet, bacon, baconfedt og salt i, og ælt dejen smidig. Tilsæt mere mel når nødvendigt.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Del dejen i små boller – ca. 18 styk.
Rul hvert dejstykke til en pølse, vikl baconskiver omkring og form pølsen som et ”S” eller i en anden form.
Lad bollerne efterhæve ca. 20 minutter.
Pensl med æggevask og bag bollerne i ca. 12-15 min. ved 210 °C.