
Champagne og østers med Hemmingway Champagne BI-cocktail & bacontopping
- 25 t. 30 min.
- 12 personer
Ingredienser
BI (BACONINFUSED) ABSINTHE/PERNOD- 50 g bacon i skiver
- Olie
- Pernod eller absinthe
- 3 cl baconinfused absinthe eller Pernod
- Iskold champagne
- 100 g bacon i skiver
- Olie
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. finthakket bredbladet persille
- 1 tsk. paprika
- Friskkværnet peber
- 1 spsk. piskefløde
- 12 østers
- 2 spsk. fintrevet (machego) ost
- 2 spsk. rasp
- Køkkenrulle
- 1 kande/beholder, 1 liter
- 1 kaffetragt med kaffefilter
- 1 fintmasket sigte
- 1 cocktailglas
Sådan tilbereder du retten
BI (BACONINFUSED) ABSINTHE/PERNOD:
Steg 50 g baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er stegte og fedtet er smeltet fra.
Hæld baconfedtet fra og sigt det ned i en kande med 3/4 liter absinthe eller Pernod og rør rundt.
Dæk kanden til med folie og sæt den i fryseren 1-2 døgn.
Sigt fedtet fra blandingen først gennem en sigte og filtrer dernæst gennem et kaffe-filter. Hæld filtreret absinthe/Pernod på flaske.
HEMMINGWAY CHAMPAGNE BI-COCKTAIL:
Hæld 3 cl baconinfused absinthe eller 4 cl Pernod i et coctailglas.
Tilsæt ved serveringen iskold champagne til cocktailen bruser op og bliver ikke gennemsigtig.
GRILLEDE ØSTERS MED BACONTOPPING:
TOPPING:
Steg 100 g baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Finhak hvidløg og persille. Rør toppingen sammen af finthakket hvidløg og persille, paprika, friskkværnet peber og piskefløde.
ØSTERS:
Åbn østers.
DRYS:
Hak stegte baconskiver og riv osten. Læg en spiseskefuld af toppingen på en åben østers, drys med fintrevet ost, hakket bacon og rasp.
GRILLNING OG SERVERING:
Grill østersene til raspen er gylden og server straks.