Karmelliserede kammuslinger med vagtelæg, fløde og bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Karmelliserede kammuslinger med vagtelæg, fløde og bacon

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

SYRNET FLØDE
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 dl piskefløde
  • ½ citron (saften herfra)
  • Salt og peber
  • 2 tsk. sukker
VAGTELÆG
  • 6 vagtelæg
SALAT
  • ¼ romainesalat
KAMMUSLINGER
  • 12 kammuslinger
  • 2 spsk. rapsolie
  • 25 g smør
  • Salt og peber
BACON
  • 100 g bacon i skiver
  • Olie til stegning
ANRETNING
  • Brøndkarse eller stedmoderblomster
Print opskrift

Fremgangsmåde

SYRNET FLØDE: 
Pisk creme fraiche, fløde og citronsaft sammen til en cremet konsistens og smag til med salt, peber og sukker.

VAGTELÆG:
Kom vagtelæggene i kogende vand i 2 minutter og 30 sek. Tag derefter straks æggene op og afkøl i koldt vand. Pil derefter æggene.

SALAT: 
Skyl salaten i vand og afdryp den derefter. Skær hvert blad op på langs i tre stykker, hvor der er stok på hvert stykke.

Marineres herefter i den syrnede fløde.

KAMMUSLINGER: 
Steg kammuslingerne på en rygende varm pande i rapsolie, til de er flot gyldne.

Krydr herefter med salt og peber. Tilsæt smør der gerne må brunes af, inden de tages af panden. (Smørret anvendes som stegesky-sauce på retten.)

BACON:
Steg baconskiverne gyldne på en middelvarm pande med en lille smule rapsolie.

ANRETNING: 
Anret kammuslingerne med salatblade, stegesky fra kammuslingerne, de kogte vagtelæg samt baconskiverne.
Pynt med brøndkarse eller stedmoderblomster.

Andre opskrifter fra Tulip

Fødselsdagspizza med bacon

Leverpostej med rødbedekompot og bacon

Perlebygsalat

med Pulled Turkey og mozzarella

Produkter