Karmelliserede kammuslinger med vagtelæg, fløde og bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Karmelliserede kammuslinger med vagtelæg, fløde og bacon

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 citron
  • 1 tsk. havsalt
  • 4 knivspids. sort peber
  • 2 tsk. sukker
  • 6 vagtelæg
  • 0,25 romainesalat
  • 12 kammuslinger
  • 2 spsk. rapsolie
  • 25 g smør
  • 100 g bacon i skiver
  • 0,25 bundt. brøndkarse
Print opskrift

Fremgangsmåde

TILBEREDNING: 
Pisk creme fraiche, fløde og citronsaft sammen til en cremet konsistens og smag til med salt, peber og sukker.

kom vagtelæggene i kogende vand i 2 minutter og 30 sek. Tag derefter straks æggene op og afkøl i koldt vand. Pil derefter æggene.


SALAT: 
Skyl salaten i vand og afdryp den derefter. Skær hvert blad op på langs i tre stykker, hvor der er stok på hvert stykke. Marinere herefter i den syrnede fløde.


KAMMUSLINGER: 
Steg kammuslingerne på en rygende varm pande i rapsolie, til de er flot gyldne. Krydr herefter med salt og peber. Tilsæt smør der gerne på brunes af, inden de tages af panden. (Smørret anvendes som stegesky-sauce på retten.)


BACON:
Steg Baconskiverne gyldne på en middelvarm pande med en lille smule rapsolie.

ANRETNING: 
Anret kammuslingerne med salatblade, stegesky fra kammuslingerne samt baconskiverne.
Pynt med brøndkarse eller stedmoderblomster.

Nyhed: Tulip Veggie Bacon

Læs mere om Tulip Veggie Bacon

Andre opskrifter med Tulip Bacon

Rødbedesalat

med gedeost og sprød bacon

Sønderjysk opskrift på marmorerede solæg med baconfyld

Hjemmebagte tarteletbunde med bacon

Produkter