
Karmelliserede kammuslinger med vagtelæg, fløde og bacon
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
SYRNET FLØDE- 2 spsk. creme fraiche
- 1 dl piskefløde
- ½ citron (saften herfra)
- Salt og peber
- 2 tsk. sukker
- 6 vagtelæg
- ¼ romainesalat
- 12 kammuslinger
- 2 spsk. rapsolie
- 25 g smør
- Salt og peber
- 100 g bacon i skiver
- Olie til stegning
- Brøndkarse eller stedmoderblomster
Sådan tilbereder du retten
SYRNET FLØDE:
Pisk creme fraiche, fløde og citronsaft sammen til en cremet konsistens og smag til med salt, peber og sukker.
VAGTELÆG:
Kom vagtelæggene i kogende vand i 2 minutter og 30 sek. Tag derefter straks æggene op og afkøl i koldt vand. Pil derefter æggene.
SALAT:
Skyl salaten i vand og afdryp den derefter. Skær hvert blad op på langs i tre stykker, hvor der er stok på hvert stykke.
Marineres herefter i den syrnede fløde.
KAMMUSLINGER:
Steg kammuslingerne på en rygende varm pande i rapsolie, til de er flot gyldne.
Krydr herefter med salt og peber. Tilsæt smør der gerne må brunes af, inden de tages af panden. (Smørret anvendes som stegesky-sauce på retten.)
BACON:
Steg baconskiverne gyldne på en middelvarm pande med en lille smule rapsolie.
ANRETNING:
Anret kammuslingerne med salatblade, stegesky fra kammuslingerne, de kogte vagtelæg samt baconskiverne.
Pynt med brøndkarse eller stedmoderblomster.