Karmelliserede kammuslinger med vagtelæg, fløde og bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Karmelliserede kammuslinger med vagtelæg, fløde og bacon

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

SYRNET FLØDE
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 dl piskefløde
  • ½ citron (saften herfra)
  • Salt og peber
  • 2 tsk. sukker
VAGTELÆG
  • 6 vagtelæg
SALAT
  • ¼ romainesalat
KAMMUSLINGER
  • 12 kammuslinger
  • 2 spsk. rapsolie
  • 25 g smør
  • Salt og peber
BACON
  • 100 g bacon i skiver
  • Olie til stegning
ANRETNING
  • Brøndkarse eller stedmoderblomster
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

SYRNET FLØDE: 
Pisk creme fraiche, fløde og citronsaft sammen til en cremet konsistens og smag til med salt, peber og sukker.

VAGTELÆG:
Kom vagtelæggene i kogende vand i 2 minutter og 30 sek. Tag derefter straks æggene op og afkøl i koldt vand. Pil derefter æggene.

SALAT: 
Skyl salaten i vand og afdryp den derefter. Skær hvert blad op på langs i tre stykker, hvor der er stok på hvert stykke.

Marineres herefter i den syrnede fløde.

KAMMUSLINGER: 
Steg kammuslingerne på en rygende varm pande i rapsolie, til de er flot gyldne.

Krydr herefter med salt og peber. Tilsæt smør der gerne må brunes af, inden de tages af panden. (Smørret anvendes som stegesky-sauce på retten.)

BACON:
Steg baconskiverne gyldne på en middelvarm pande med en lille smule rapsolie.

ANRETNING: 
Anret kammuslingerne med salatblade, stegesky fra kammuslingerne, de kogte vagtelæg samt baconskiverne.
Pynt med brøndkarse eller stedmoderblomster.