Kærnemælkssuppe med rygeostæggeblomme, sprød bacon og dild-olie

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kærnemælkssuppe med rygeostæggeblomme, sprød bacon og dild-olie

  • 1 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

SUPPE
  • 3 dl fløde
  • 5 dl kærnemælk
  • 1 dl sødmælk
  • 100 g rygeost
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 knivspids. sort peber
  • 100 g bacon i tern
  • 100 g kyllingeskind
  • 40 g tørrede tranebær
  • 1 bundt. dild
  • 2 dl rapsolie
  • 4 æg
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

KÆRNEMÆLKSSUPPE: 
Kom fløde, kærnemælk, sødmælk, rygeost, salt og peber i en gryde og varm det stille op. Det må ikke koge.

Blend den med en stavblender, når suppen er varm og smag til med salt og peber.


BACON: 
Rist Baconternene sprøde på en tør pande.

 

KYLLING: 
Skrab kyllingeskindet med en kniv på bagsiden, således man får det meste fedt af. Læg det derefter på en plade med bagepapir og tilbered det i ovnen ved 160º C i 15 minutter, til det er helt sprødt. Afdryp skindet og hak det i mindre stykker.

Hak de tørrede tranebær en enkelt gang med kniven og bland dem sammen med bacon og kyllingeskind.


DILD-OLIE
Pluk dilden groft fra stilkene og kom den i en blender sammen med rapsolie. Blend blandingen i 4 minutter og sigt den gennem et klæde.


ANRETNING: 
Klæk æggende, og befri blommet for hviden ved anretning.

Anret blommen og baconternene i en dyb tallerken.

Hæld suppen over og pynt med dild-olien.