Kærnemælkssuppe med rygeostæggeblomme, sprød bacon og dild-olie
- 1 t. 15 min.
- 4 personer
Ingredienser
SUPPE- 3 dl fløde
- 5 dl kærnemælk
- 1 dl sødmælk
- 100 g rygeost
- 1 tsk. havsalt
- 2 knivspids. sort peber
- 100 g bacon i tern
- 100 g kyllingeskind
- 40 g tørrede tranebær
- 1 bundt. dild
- 2 dl rapsolie
- 4 æg
Sådan tilbereder du retten
KÆRNEMÆLKSSUPPE:
Kom fløde, kærnemælk, sødmælk, rygeost, salt og peber i en gryde og varm det stille op. Det må ikke koge.
Blend den med en stavblender, når suppen er varm og smag til med salt og peber.
BACON:
Rist Baconternene sprøde på en tør pande.
KYLLING:
Skrab kyllingeskindet med en kniv på bagsiden, således man får det meste fedt af. Læg det derefter på en plade med bagepapir og tilbered det i ovnen ved 160º C i 15 minutter, til det er helt sprødt. Afdryp skindet og hak det i mindre stykker.
Hak de tørrede tranebær en enkelt gang med kniven og bland dem sammen med bacon og kyllingeskind.
DILD-OLIE
Pluk dilden groft fra stilkene og kom den i en blender sammen med rapsolie. Blend blandingen i 4 minutter og sigt den gennem et klæde.
ANRETNING:
Klæk æggende, og befri blommet for hviden ved anretning.
Anret blommen og baconternene i en dyb tallerken.
Hæld suppen over og pynt med dild-olien.