Jordskokkesuppemed persille-bacondrys
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACON- 120 g bacon i skiver
- Olie
- 1 bundt persille
- Citronsaft
- Salt
- 600 g jordskokker
- 1 æble
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 liter bouillon
- 1 spsk. bacon stegefedt
- 0,5 tsk. tørret timian
- 1 dl fløde
- 20 g usaltet smør
- Brød
- Køkkenrulle
- Blender
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
PERSILLE-BACONDRYS:
Grovhak persille.
Finhak baconskiver.
Smag til med citronsaft og salt.
JORDSKOKKESUPPE:
Skræl jordskokker og æble, og skær dem i små tern.
Pil løg og skær dem i små tern.
Pil og finsnit hvidløg.
Svits tern af jordskokke, æble og løg i bacon stegefedt i en gryde.
Tilsæt bouillon, fintsnittet hvidløg og timian.
Læg låg på og kog til jordskokkerne er møre (ca. 15 minutter).
Blend suppen med fløde og smør til den får en cremet konsistens.
Sigt suppen tilbage i gryden og varm den op igen.
SERVERING:
Servér suppen i en varm, dyb tallerken med persille-bacondrys i midten.
Servér eventuelt med brød.