
Hjemmerørt mayonnaise med bacon
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 150 g bacon i tern
- 1,5 dl olivenolie
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. citronsaft
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg baconternene på en pande ved middel varme til de er gyldne og sprøde.
Læg en sigte over en skål og hæld straks den sprøde bacon heri, så baconfedtet samles i skålen. Rør olien i skålen
MAYONNAISE:
Kom æggeblommer, sennep og olieblandingen med olie og baconfedt i en høj beholder, der passer til din stavblender. Du kan bruge et tomt syltetøjsglas eller lignende.
Kom stavblenderen i beholderen, så den rører bunden og start den. Når mayonnaisen er tyk i bunden, løfter du langsomt blenderen, mens du vipper glasset en smule. Når blenderen når toppen, er mayonnaisen færdig.
Smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt 2/3 af de ristede bacontern.
Brug resten som pynt på toppen ved servering.