Forloren haremed ribsgelé

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Forloren haremed ribsgelé

  • 1 t. 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

FORLOREN HARE
  • 2 løg
  • 250 g hakket grisekød
  • 250 g hakket oksekød
  • 2 spsk. rasp
  • 1 tsk. groft salt
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber
  • 1 spsk. vand
  • Olie
  • 250 g bacon i skiver
KARTOFLER
  • 800 g små kartofler
SAUCE
  • 5 dl vildtbouillon
  • 2 dl piskefløde
  • Ribsgele
  • Majsstivelse
  • Madkulør
PYNT
  • Persille
KØKKENREDSKABER
  • 1 ovnfast fad
Print opskrift

Indbagt i bacon serveret med brun sauce og kartofler er forloren hare en populær traditionel dansk farsret - især i den kolde tid.

 


Sådan tilbereder du retten

Tænd ovnen på 175 °C.

FARS TIL FORLOREN HARE:
Pil og riv løg.
Rør/ælt hakket grisekød og oksekød med revet løg, rasp, groft salt, peber og vand sammen til en fast fars.
Form farsen til et aflangt brød og læg det i et smurt ovnfast fad.
Læg baconskiver tæt tværs over til farsbrødet er helt dækket.
Sæt fadet på en rist midt i ovnen i 45-60 minutter afhængigt af portionsstørrelsen.

KARTOFLER:
Skræl kartoflerne og skær dem ud i både.
Vend dem i olie, salt og peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 25 minutter.

SAUCE:
Tag den stegte forlorne hare op og læg den på et skærebræt.
Sigt stegevæden fra fadet ned i en gryde.
Tilsæt vildtbouillon, piskefløde og ribsgelé.
Kog saucen op og jævn den til en tyk sauce med majsstivelse rørt ud i koldt vand.
Tilsæt eventuelt kulør.
Smag til med salt og kværn med peber.

SERVERING:
Servér forloren hare i skiver med kartofler, sauce, persilledrys og ribsgelé.