Blinis med bacon og rørt friskost

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Blinis med bacon og rørt friskost

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • 75 g hvedemel
  • 75 g boghvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk acaciehonning
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • ½ tsk fint salt
Fyld
  • 200 g friskost
  • 1 lille bundt purløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • Salt og peber, frisk fra kværn
Print opskrift

Opskriften giver 12 stk. blinis med bacon og rørt friskost.

Gør aftensmåltidet mere spændende og server disse lækre blinis til en festlig anledning.

Blinis er særlig velegnet som en let anretning eller forret, og kan indgå i fx en nytårsmenu. Vi har tilført bacon til opskriften, for at give ekstra smag til retten. 

 


Sådan tilbereder du retten

1. Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir og steg baconen i ovnen i  12-14 min. v. 200°C. 

2. Bland hvedemel, boghvedemel og bagepulver sammen.  

3. Tilsæt honning, æg, mælk, smeltet smør og fint salt. Bag dejen i en blinis-pande, ca. 1/2 dl. dej pr. blinis. 

4. Rør friskosten med snittet purløg og knust hvidløg og smag til med salt og peber.

5. Fordel osten på de lune blinis, drys med fintsnittet rødløg og læg de sprøde baconskiver på. 

 


Tips

Serveres straks som en forret med en grøn salat.