
Blinis med bacon og rørt friskost
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- 75 g hvedemel
- 75 g boghvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk acaciehonning
- 3 æg
- 1 dl mælk
- 50 g smør
- ½ tsk fint salt
- 200 g friskost
- 1 lille bundt purløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- Salt og peber, frisk fra kværn
Sådan tilbereder du retten
1. Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir og steg baconen i ovnen i 12-14 min. v. 200°C.
2. Bland hvedemel, boghvedemel og bagepulver sammen.
3. Tilsæt honning, æg, mælk, smeltet smør og fint salt. Bag dejen i en blinis-pande, ca. 1/2 dl. dej pr. blinis.
4. Rør friskosten med snittet purløg og knust hvidløg og smag til med salt og peber.
5. Fordel osten på de lune blinis, drys med fintsnittet rødløg og læg de sprøde baconskiver på.
Tips
Serveres straks som en forret med en grøn salat.