
Bagt kartoffelmos med bacon, porrer og sprød brødskorpe
- 1 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 2 spsk. smør
- 2 dl mælk
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 kg porrer
- 375 g bacon i skiver
- 50 g parmesan
- 100 g franskbrød
- 100 g frisk mozzarella
- 1 spsk. tørret timian
- 1 baguette
- 0,5 salat, egeløv
- 40 g rucolasalat
Sådan tilbereder du retten
TILBEREDNING:
Skræl kartoflerne, og kog dem 20 minutter i usaltet vand. Hæld vandet fra på nær det, der lige dækker bunden.
Mos kartoflerne groft med en elpisker. Tilsæt smør, og rør videre med elpiskeren, mens du langsomt tilsætter mælk, til mosen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200 °C.
PORRER OG BACON
Rens porrerne, og skær dem i 3 cm lange stykker.
Klip Tulip baconskiverne i 3x3 cm store stykker, og steg dem gyldne og sprøde på en tør pande. Bland Tulip Bacon og porrer i et ildfast fad. Krydr med salt og peber.
BAGT KARTOFFELMOS:
Læg kartoffelmosen hen over bacon-porre-blandingen som et tykt låg.
Riv parmesanosten på et rivejern.
Skær skorperne af brødskiverne, og smuldr dem til grove brødkrummer. Drys brødkrummerne over kartoffelmosen, og drys derefter med parmesan, revet mozzarella og timian.
Bag kartoffelmosen i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter, til retten er gylden og sprød på toppen.
Servér med brød og grøn salat.