Bagt kartoffelmos med bacon

(7 vurderinger) Min vurdering: 0

Bagt kartoffelmos med bacon

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl mælk
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 kg porrer
  • 300 g Tulip Bacon i tern
  • 50 g parmesan
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 baguette
  • Salat
  • Bredbladet persille
Print opskrift

Her finder du opskriften på bagt kartoffelmos med bacon og porrer. Servér den evt. med frisk salat og brød. Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem 20 minutter i usaltet vand. Hæld vandet fra på nær det, der lige dækker bunden.
  2. Mos kartoflerne groft med en elpisker. Tilsæt smør og rør videre med elpiskeren mens du langsomt tilsætter mælk, til mosen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
  3. Tænd ovnen på 200 °C.
  4. Rens porrerne, og skær dem i fine skiver.
  5. Steg baconternene gyldne og sprøde på en tør pande. Bland bacontern og porrer i et ildfast fad.
  6. Hak den bredbladet persille og vend den i kartoffelmosen. Fordel kartoffelmosen hen over bacon-porre-blandingen som et tykt låg.
  7. Riv parmesanosten på et rivejern og top derefter kartoffelmosen med parmesanosten og timian.
  8. Bag kartoffelmosen i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter, til retten er gylden og sprød på toppen.
  9. Servér med brød og grøn salat.