
Baconsvøbt medister med æble og salvie
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
SYLTEDE SKALOTTELØG- 3 skalotteløg
- 1 dl lagereddike
- 1 dl vand
- 100 g sukker
- 1 stk. laurbærblad
- 4 stk. nelliker
- 600 g medisterpølse - rå (eller tilsvarende tilberedt i pølser)
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- 15 stk. salvieblade
- 2 stk. madæbler (store, ellers 3 stk.)
- 2 spsk. brun farin
- 2 stk. laurbærblade
- 3 spsk. æblecidereddike
Sådan tilbereder du retten
Syltede skalotteløg
1. Skræl løgene og skær dem ud i både. Pil lagene fra hinanden.
2. Kom vand, sukker og eddike i en gryde sammen med laurbær og nelliker. Bring i kog og tilsæt løgene.
Sluk for varmen og lad dem minimum trække 30 minutter.
Medister og æbler
1. Del medisteren op i 8 lige store dele ved at binde snor omkring den.
2. Fyld en pande med vand og bring den forsigtigt i kog. Læg medisteren herned og lad den pochere lige under kogepunktet i 10 minutter.
3. Tag medisteren op og skær den ud. Svøb den i skiver af bacon.
4. Steg medisteren til den er gylden på begge sider. 4-5 minutter på hver side i en blanding af godt med smør og olie.
Læg dem over i et lille fad og sæt i ovnen ved 75 °C, for at holde dem varme, mens du laver resten af retten.
5. I fedtstoffet fra medisteren steges salvien sprød. Tag den af og læg på fedtsugende papir.
6. Kom det resterende bacon, laurbær og cirka 75% af æblerne på i tern. Steg ved mellemhøj varme i 7-8 minutter til æblerne er godt møre.
Kom sukker på, de resterende æbler og æbleeddike på. Det er for, at der skal være en smule hele æblestykker, der ikke er kogt ud tilbage. Lad det snurre et par minutter, mens retten samler sig. Smag til med salt og peber.
7. Anbring æbledelen på et fad. Top med medister, syltede løg og sprøde salvieblade. Servér med rugbrød og god sennep.