Baconsvøbt medister med æble og salvie

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Baconsvøbt medister med æble og salvie

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

SYLTEDE SKALOTTELØG
  • 3 skalotteløg
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. nelliker
MEDISTER OG ÆBLER
  • 600 g medisterpølse - rå (eller tilsvarende tilberedt i pølser)
  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • 15 stk. salvieblade
  • 2 stk. madæbler (store, ellers 3 stk.)
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 stk. laurbærblade
  • 3 spsk. æblecidereddike
Print opskrift

Her finder du en opskrift på medister i svøb (naturligvis baconsvøb), hvortil der serveres syltede skalotteløg samt æbler og sprøde salvieblade.

 


Sådan tilbereder du retten

Syltede skalotteløg

1. Skræl løgene og skær dem ud i både. Pil lagene fra hinanden.

2. Kom vand, sukker og eddike i en gryde sammen med laurbær og nelliker. Bring i kog og tilsæt løgene.
Sluk for varmen og lad dem minimum trække 30 minutter.

Medister og æbler

1. Del medisteren op i 8 lige store dele ved at binde snor omkring den.

2. Fyld en pande med vand og bring den forsigtigt i kog. Læg medisteren herned og lad den pochere lige under kogepunktet i 10 minutter.

3. Tag medisteren op og skær den ud. Svøb den i skiver af bacon.

4. Steg medisteren til den er gylden på begge sider. 4-5 minutter på hver side i en blanding af godt med smør og olie.
Læg dem over i et lille fad og sæt i ovnen ved 75 °C, for at holde dem varme, mens du laver resten af retten.

5. I fedtstoffet fra medisteren steges salvien sprød. Tag den af og læg på fedtsugende papir.

6. Kom det resterende bacon, laurbær og cirka 75% af æblerne på i tern. Steg ved mellemhøj varme i 7-8 minutter til æblerne er godt møre.
Kom sukker på, de resterende æbler og æbleeddike på. Det er for, at der skal være en smule hele æblestykker, der ikke er kogt ud tilbage. Lad det snurre et par minutter, mens retten samler sig. Smag til med salt og peber.

7. Anbring æbledelen på et fad. Top med medister, syltede løg og sprøde salvieblade. Servér med rugbrød og god sennep.

Andre opskrifter fra Tulip

Carpaccio med røget mørbrad, tyttebær, cornichoner & æbler

Borsjtj

med bacon

Bacon cheeseburger

med hjemmebagte burgerboller

Produkter