Cupcakesmed bacon, baconfrosting og kokos

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Cupcakesmed bacon, baconfrosting og kokos

  • 30 min.
  • 12 personer

Ingredienser

KAGER
  • 125 g smør
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanillesukker
FROSTING
  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk. citronsaft
  • 150 g bacon i tern
  • Olie
  • Kokosmel
KØKKENREDSKABER
  • 12 silikoneforme eller papirforme
  • 1 muffinbageform til 12 stk.
  • Køkkenrulle
  • 1 paletkniv
Print opskrift

Bacon i den søde frosting? Man kan undres over kombinationen af smør, flormelis og stegt bacon, men det er som om, at jo sødere kage desto mere bliver baconstykkerne som små prikkende saltbobler på tungen.


Sådan tilbereder du retten

Tænd ovnen på 200 °C.

KAGER:
Smelt 125 g smør og rør mælken i.
Pisk æg i, et ad gangen.
Bland mel, rørsukker, bagepulver og vaniljesukker.
Tilsæt smør- og mælkeblandingen lidt efter lidt, mens det røres godt sammen.
Fordel dejen i 12 forme sat i bageformen.

BAGNING:
Bag kagerne 15-20 minutter til de er lysebrune.

FROSTING:
Rør eller pisk med en røremaskine 150 g blødt smør, flormelis og citronsaft til det bliver hvidere og cremet.
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Kom rigeligt kokosmel på en stor dyb tallerken.
Læg frosting på hver kage med en paletkniv eller en meget bred kniv.
Rul forsigtigt kagernes side i kokosmel (rul ikke kokos på den bløde frosting top).
Drys frostingen med bacontern, sæt eventuelt forsigtigt flere på.
Drys til sidst toppen med kokosmel.
Sæt kagerne i køleskab.