Medister med tilbehør af æbler og salvie

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Medister med tilbehør af æbler og salvie

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

SYLTEDE SKALOTTELØG
  • 3 skalotteløg
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. nelliker
MEDISTER OG ÆBLER
  • 600 g medisterpølse - rå (eller tilsvarende tilberedt i pølser)
  • 250 g Tulip Bacon Skiver
  • 15 stk. salvieblade
  • 2 stk. madæbler (store, ellers 3 stk.)
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 stk. laurbærblade
  • 3 spsk. æblecidereddike
Print opskrift

I denne opskrift har vi givet klassikeren et twist – vi har svøbt medisteren ind i bacon for tilføre endnu mere smag og tilføjet tilbehør af æbler og smørstegt salvie. En perfekt ret, som kan tilføre et friskt pust til julebordet.

 


Sådan tilbereder du retten

Syltede skalotteløg:

  • Skræl løgene og skær dem ud i både. Pil lagene fra hinanden.
  • Kom vand, sukker og eddike i en gryde sammen med laurbærblade og nelliker. Bring i kog og tilsæt løgene.
  • Sluk for varmen og lad dem minimum trække 30 minutter.

 

Medister og æbler:

  • Del medisteren op i 8 lige store dele ved at binde snor omkring den.
  • Fyld en pande med vand og bring den forsigtigt i kog. Læg medisteren i vandet og lad den pochere lige under kogepunktet i 10 minutter.
  • Tag medisteren op og skær den ud. Svøb den i skiver af bacon.
  • Steg medisteren til den er gylden på begge sider. 4-5 minutter på hver side i en blanding af godt med smør og olie.
  • Læg dem over i et lille fad og sæt i ovnen ved 75 °C, for at holde dem varme, mens du laver resten af retten.
  • I fedtstoffet fra medisteren steges salvien sprød. Tag den af og læg på fedtsugende papir.
  • Kom det resterende bacon, laurbærblade og cirka 75% af æblerne i tern. Steg ved mellemhøj varme i 7-8 minutter til æblerne er godt møre.
  • Kom sukker og æbleeddike på de resterende æbler. Tilsæt til retten, så der er en smule hele æblestykker, som ikke er kogt ud. Lad det simre et par minutter, mens retten samler sig. Smag til med salt og peber.

 

Anretning:

  • Anbring æblekompotten på et fad. Top med medister, syltede løg og sprøde salvieblade. Servér med rugbrød og god sennep.
  • Velbekomme!

 


Tips

En perfekt ret til julen

Medisteren er en velkendt og populær ret, især i juletiden. Savner du en nyfortolket version af den velkendte ret på julebordet, kan du med fordel servere denne version af den klassiske medister med et pift af bacon, æbler og salvie.

Find flere opskrifter til julen

 

Skift medister ud med kylling

Er du af den ene eller anden grund ikke vild med medister, kan du prøve at skifte din medister ud med kyllingebryst svøbt ind i sprød bacon. Kylling og bacon er nemlig som skabt for hinanden og er et godt alternativ til en klassiker!

Opdag flere opskrifter bacon