Nem brun sovs
- 15 min.
- 6 personer
Ingredienser
- 50 g smør
- 4 spsk. hvedemel
- 3 dl god fond eller bouillon
- 2,5 dl mælk eller 2 dl mælk og ½ dl fløde
- Kulør
- Salt
- Peber
- 1 tsk. evt. ribsgelé
Sådan tilbereder du retten
- Smelt smør i en gryde og pisk melet i smørret.
- Tilsæt halvdelen af fonden og pisk under kraftig omrøring.
- Tilsæt det sidste fond og pisk, til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt mælk og fløde og kog op under omrøring.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt ribsgelé og farv sovsen med madkulør, til den har den rigtige farve.
- Lad sovsen koge ind et par minutter til den ønskede konsistens.
Tips
Brug evt. noget af stegeskyen i stedet for bouillon/fond til at lave din sovs.