
Tournedos med baconog hjemmelavet bearnaisesauce
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g oksemørbrad
- 60 g Tulip Bacon i skiver
- 250 g friske champignon
- 12 grønne asparges
- 1 skalotteløg
- 1 stilk estragon
- 2 spsk. hvidvin
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 5 pasteuriserede æggeblommer
- 60 g smør
- 0,5 citron
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan tilbereder du retten
BEARNAISESAUCE:
- Pil og hak skalotteløg fint. Hak estragon meget fint.
- Kom skalotteløg, estragon, hvidvinseddike, og hvidvin i en gryde, og kog ind til bearnaiseessensen. Hæld det herefter i en skål.
- Imens piskes æggeblommerne. Put skålen med bearnaiseessensen i kasserolle med varmt vand (vandbad) på lav varme.
- Tilføj omkring halvdelen af smørret, stykvis af gangen, til væsken. Imens er det vigtigt, at der piskes konstant. Tilføj æggeblommerne langsomt, mens der stadig piskes. Tilføj det resterende smør og pisk indtil, det er godt smeltet sammen. Saucen burde nu være varm og jævn. Fjern den fra varmen og smag til med citronsaft, salt og peber.
KØDET:
- Skær kødet ud til bøffer og bank bøfferne let med hånden og vikl Tulip Bacon omkring.
- Anvend olie eller smør til at stege bøfferne i. Start med høj varme i en pande med tyk bund. Steg bøfferne 2-6 min. på hver side, afhængigt af bøffernes tykkelse, og hvor rødt man ønsker kødet. Drys salt og peber på under stegning.
SERVERING:
- Rengør champignon og skær dem i skiver. Steg dem til de tager farve.
- Knæk enderne af asparges, og steg dem let.
- Servér dine tournedoes med bacon sammen med let stegte asparges, champignon og bearnaisesauce.