Seafood suppeSeafood suppe med rejer, krabbe og bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Seafood suppeSeafood suppe med rejer, krabbe og bacon

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

RIS
  • 4 dl ris
BACON
  • 150 g bacon i skiver
  • Olie
REJER & KRABBEKØD
  • 1 løg
  • 1,5 l vand
  • 2 laurbærblade
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 16 store rå rejer
  • 400 g rå krabbekød
  • 1 spsk. bacon stegefedt
GRØNTSAGER
  • 1 frisk okra
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 bundt. forårsløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 spsk. olie
  • 2,5 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 løg
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

RIS:
Kog ris som anvist på emballagen.

BACON:
Skær baconskiver i kvarte.
Steg baconstykkerne på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconstykker på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål.

REJER & KRABBEKØD:
Hak 1 løg.
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt løg, laurbærblade, salt og peber.
Skyl rejerne.
Tilsæt rejer og krabbekød og kog det i 2 minutter.
Tag rejer og krabbekød op (gem kogevandet). Pil rejerne og gem skallerne.
Sæt reje- og krabbekød i køleskabet.

Varm 1 spsk. baconstegefedt i en gryde og svits rejeskallerne i ca. 3 minutter.
Tilsæt reje-krabbekogevandet og lad det koge i 10 minutter.
Sigt kogevandet ned i en gryde og kassér rejeskaller m.m.

GRØNTSAGER:
Hak 1 pillet løg, skær okra i skiver, og snit bladselleri og forårsløg i skiver.
Rens og hak peberfrugt.

Varm olie i en gryde og svits hakket løg til de er klare.
Tilsæt okraskiver, snittet selleristængler og hakket peberfrugt. Drys melet over og rør rundt.
Tilsæt tomatpure, halvdelen af kogevandet og kog op.
Tilsæt resten af kogevandet og lad saucen småkoge i 30 minutter. Justér saucen med kogevand og ekstra vand, hvis den bliver for tyk.
Smag til med salt og friskkværnet peber.

SEAFOOD GUMBO:
Kom rejer, krabbekød og halvdelen af de stegte baconstykker i saucen og kog det i 5 minutter.

SERVERING:
Servér gumboen drysset med baconstykker, snittet top af forårsløg og med kogte ris.