Rødkålssalatmed bacontern
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACON- 200 g bacontern
- 1 rødkål
- 1 æble
- 8 spsk. eddike
- 5 spsk. sukker
- 30 g valnødder
- 30 g rosiner
- 6 spsk. olivenolie
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 citron
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
RØDKÅLSSALAT:
Skær kålen i strimler i den ønskede størrelse. Blancher kålen i let simrende vand i 6-8 minutter.
Hæld vandet fra og skyld grundigt med koldt vand. Stil kålen i køleskabet.
Kog eddike og sukker sammen, indtil sukkeret er kogt væk. Sæt massen i køleskabet.
Skær æblet i tern og tilsæt dem til eddike/sukkerlagen, når den er afkølet. Lad æblerne ligge i lagen i 10 minutter på køl til de er let syltede.
VINAIGRETTE:
Bland olie, saften fra citronen og kanel i skål. Rør rundt og smag til. Sæt den på køl.
PYNT:
Tag kålen ud af køleskabet og anret i en skål. Drys med rosiner, valnødder og de let syltede æbler.
Vinaigretten hældes let og tilfældigt over rødkålssalaten.
Til sidst drysses de stegte bacontern over salaten.
Nu er salaten klar til servering.