
Pizza med champignon, bacon og mozzarella
- 1 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 15 g gær
- 4 dl vand
- 0,5 spsk. salt
- 0,5 spsk. sukker
- 1 spsk. olivenolie
- 500 g hvedemel
- 200 g friske champignon
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 citron
- 4 knivspids sort peber
- 250 g bacon i skiver
- 250 g frisk mozzarella
- 80 g revet mozzarella
- 40 g revet parmesan
Sådan tilbereder du retten
DEJ:
Rør gæren ud i lunkent vandet i en stor skål. Tilsæt salt, sukker og olie. Rør/ælt mel i lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter. Slå dejen ned, og lad den hæve op igen i ca. 20 minutter.
PIZZA:
Del dejen i 2 dele, som du ruller tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg de 2 pizzabunde på hver sin bageplade oven på et ark bagepapir. Tænd ovnen på 200 °C.
Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Bland champignoner, grofthakket persille, citronskal og olie i en skål. Krydr med salt og peber.
Skær bacon i strimler, og steg dem let. Fordel champignonblandingen over pizzabundene. Top med bacon og de 2 slags mozzarellaost.
Bag pizzaerne i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servér dem på et fad, og drys med ekstra persille og friskrevet parmesanost.