
Pecanpiemed karamelliseret bacon
- 1 t. 55 min.
- 10 personer
Ingredienser
DEJ- 150 g hvedemel
- 25 g flormelis
- 80 g koldt smør
- 2 æggeblommer
- 100 g bacon i skiver
- olie
- Køkkenrulle
- 1 dl lys sirup
- 125 g rørsukker
- 2 æg
- 0,5 tsk. vaniljesukker
- 200 g pekannødder
- 20 g blødt smør
- Tærteform, ca. 20 cm
- 2 dl tørrede bønner
- Alufolie
Sådan tilbereder du retten
DEJ:
Sigt hvedemel og flormelis ned i en skål. Smuldr smørret i til konsistensen er som revet ost.
Saml dejen med æggeblommerne og pak dejen ind i plastfilm.
Lad dejen hvile 20 minutter i køleskabet.
BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hak de stegte baconstykker i små stykker.
DEJ:
Sæt ovnen på 175°C (varmluftovn 160°C).
Rul dejen ud og læg den i en tærteform.
Læg bagepapir på tærtedejen og fyld med tørrede bønner, så tærtesiderne holdes på plads, mens tærtebunden forbages 10 minutter ved 175°C.
Fjern papir og bønner og bag tærtebunden endnu 5 minutter.
FYLD:
Varm sirup op til kogepunktet i en gryde.
Tag gryden fra varmen og lad det afkøle lidt.
Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen under konstant
piskning. Rør sirupsblandingen og vaniljesukker i dejen.
Fordel nødderne i tærtebunden og hæld massen over.
Fordel de stegte baconstykker over sukkermassen.
Dæk tærten med alufolie og bag den 35 minutter ved 175°C.
Fjern alufolien og bag den yderligere 15-25 minutter.
Hold øje med tærten. Hvis den begynder at blive mørkebrun de første 10-15
minutter, skal den straks dækkes med alufolie og bages færdig til midten i tærten hæver op og farven bliver brun.
Prøv om pien er bagt ved at stikke i sukkermassen med en kniv.
Sukkermassen skal slippe kniven.